sâmbătă, 15 august 2015

Oprește-te !

Viața ta e o rutină ? Muncă-acasă, acasă-muncă. Te trezești devreme în fiecare dimineață, încerci sa nimerești ușa de la bucătărie cu ochii intredeschisi, mănânci ce apuci (asta, dacă mai ai timp sa deguști ceva), te îmbraci repede, îți iei o şosetă alba și una gri din greșeală ( oricum nu te verifica nimeni în pantofi, deci nu se observă ca ai o pereche de șosete în doua culori), te parfumezi repede. Cobori repede scările. Mergi cu mașina repede, era sa calci o pisică. La serviciu trebuie sa gândești repede și corect. Repede pleci de la munca. Repede ajungi acasă și mănânci. Repede te speli. Repede te culci. Și tot la fel de repede trece și viața ta pe lângă.
Și te miri că toată viața ta e o rutină? Păi, hai sa o transformi puțintel.
Te trezești de dimineață. Stai 5 min pe balcon și admira răsăritul. Sau norii de ploaie. Lasă să intre aerul rece în tot trupul tău. Mănâncă încet. Pune melodia preferata pe telefon. Roaga-te :) nimic nu se compara cu o rugăciune de mulțumire dimineața pentru Cel ce ti-a mai îngăduit o zi de viață (mai ales ca ești sanatos).
Stai. Acum urmează baia. Uita-te în oglinda. Ești minunaaaaat !! Ești creat în cel mai frumos mod. Aranjeaza-te, imbraca-te. Super ! Când ieși pe ușa, salut-o pe vecina sau vecinul pe care îl întâlnești. Nu sta posomorât. Zâmbește. Chiar și la locul de munca. Unii nu au așa ceva. De mult timp își caută un serviciu.
Când se termina ziua, pleacă pe jos, dacă ai posibilitatea. Uita-te în jur. Mulți oameni. Sunt triști? Spune-le ceva frumos. Sunt veseli? Zâmbește pentru bucuria lor. Zâmbește mult. Mulțumirea și fericirea reprezintă succesul în viața.
Bun, ai ajuns acasă. Mănâncă, dar încet. Nu te pune la tv. Te asigur ca nu e nimic important. Citește ceva, ieși pe afară. Fa o baie calda. Unge-te cu toate cremele parfumate, delicate, spumoase, colorate :))
Nici nu cred ca mai știi cum arata stelele.

-Ei, da, nu mai știu, sunt alea de pe cer.

"Alea " ? Ia stai, înainte de culcare, pe geam. Doar asculta liniștea din jur. Uita-te pe cer. Sunt multe,  asa-i ? Sunt așa frumoase.
Pune capul pe perna. Nu, stai. Mai întâi, pune genunchii lângă pat. Multumeste-I. Pentru tot ce ai. Pentru tot ce s-a întâmplat azi. Nimic nu e la întâmplare. Spune-I ce te îngrijorează.
Gata, acum te poți culca. Fără frică. Fără griji. Nu te gândi la ziua de mâine pentru ca El e deja acolo :) Ajunge zilei necazul ei.
Ei bine, nu-i așa ca parcă a trecut ziua repede? Da. Dar nu ca ieri. Ci diferit. Fără rutină. Fii mulțumitor pentru tot ce ai, că ai destule.
Acum te poți culca. Somn ușor.  :)
                                                         
                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu