duminică, 23 august 2015

Si te intrebi " De ce...? "

Nu poţi să mai înaintezi. Genunchii îţi tremură.
Mâinile cad pe lângă tine slăbite. Nu poţi să-ţi mai ridici capul. Te simţi apăsat. Pur şi simplu te-ai afundat în noroi. Şi nu vezi nimic la capăt. Doar întuneric.

Te întrebi mereu " De ce, Doamne ? De ce tocmai eu ? ". Te zbaţi şi baţi cu pumnii în aer, parcă încercând să înlături tot răul de lângă tine. Plângi. Lacrimi reci şi sărate. Te prăbuşeşti la pământ şi nimeni nu te bagă în seamă, nimeni nu vrea să te ajute. Ei, chiar prietenii tăi, părinţii tăi- se prefac că totul e bine, că tu trebuie să te ajuţi şi să te descurci SINGUR, pe propriile-ţi picioare. Aştepţi un răspuns, dar nimic. Până şi Cerul tace şi crezi că şi Dumnezeu îţi întoarce spatele.
Plângi de prea mult timp. Dar fără lacrimi pe dinafară. Sufletul plânge. E rănit, şifonat, murdar. Inima îţi sângerează. Eşti slăbit şi nu mai ai speranţă. Ţi s-a furat tot ce aveai în suflet.
Mai ştii când zâmbeai ? Când te bucurai cu adevărat pentru simplul fapt că eşti în viata ? Dar ei- ura, mandria, mania, problemele din viata- ti-au furat ce aveai tu mai scump din tine-inima ta.
Incerci sa te prefaci ca esti bine, ca poti, ca tu nu cazi. Dar esti demult la pamant. Si inlauntrul tau striga dupa dragoste si adevar. Ai facut atatea promisiuni, ca te vei lasa de multe, ca nu vei mai fi ca inainte. Dar in zadar. Te zbati in propria balta.
Priveste in sus. Crezi ca Lui nu-I pasa ? Ai atatea intrebari sa-I pui. Probabil tot atatea explicatii vei vrea.

- De ce, Doamne, am patit asta ? 
- De ce, Doamne, am fost dat afara de la munca ?
- De ce, Doamne, a murit ?
- De ce, Doamne, nu sunt sanatos ?
- De ce, Doamne, nu am o familie normala ?
De ce ? De ce ? De ce ?

Pentru ca noi am uitat. Am uitat sa fim multumiti cu ce avem. Credem ca suntem stapani pe noi. Ca noi putem face si drege orice. Ca ne place sa fim independenti. Si prin libertatea asta, ai cazut in cea mai mare balta murdara. Inima iti e incatusata. Si, in toata mandria ta, recunosti ca ai nevoie de ajutor ca sa vezi capatul tunelului. Pentru ca e prea intuneric in lumea asta si nu mai vezi nimic bun in ea. Dar e Cineva caruia chiar ii pasa de tine. Fie ca tu crezi in El sau nu. Acela e Dumnezeu. Nu ma crezi pentru ca poate tu nu crezi in El. Dar:
- crezi ca prin puterea ta te-ai trezit azi de dimineata si ai putut sa te dai jos din pat ? Cati oameni nu au murit in timpul somnului ? Sau ieri mergeau si azi sunt la pat ?
- crezi ca prin puterea ta aduci banii in casa ? Cati nu au un loc de munca ? Cati nu au un ban sa treaca strada sa ia o paine ?
-crezi ca prin puterea ta esti sanatos la cap ? Cati nu sunt in spitalele de psihiatrie ?

Crezi ca Lui nu-i pasa de tine ? 

- Atunci de ce nu ma ajuta daca exista ?

Pentru ca tu nu-L lasi. Spune-i problema. Spune-I-o tu, nu altii pentru tine. Uita-te la natura cat de frumoasa e si cate minuni sunt in ea. Uita-te la om si uimeste-te de cate e capabil. Ca are ratiune, sentimente, constiinta. Are atatea abilitati. Nu-mi spune ca nu exista. Nu vrei tu sa existe. El vrea sa te ajute sa iesi din starea ta, din toata deznadejdea. Doar daca Il lasi.

- Atunci daca exista, de ce se intampla atatea nenorociri in lume ? Foamete, boli, seceta, etc. ?

Datorita pacatului. Dumnezeu nu si-a dorit niciodata sa se intample asta. El nu sta nepasator la astfel de lucruri. E mahnit datorita raului din lume. Dar noi Il dam la o parte. Noi Ii spunem " Te rog frumos, lasa-ne in pace si vezi-Ti de treaba ta acolo sus ". Totul a inceput cand am spus: " Noi n-avem nevoie de un Dumnezeu. N-avem nevoie de protectia Ta sau orice tine de Tine". Apoi am spus, " Hai sa mai construim si cea mai mare moschee din Europa la noi in tara. Ca sa-ti aratam ca noi chiar n-avem nevoie de Tine." Si Dumnezeu nu insista. Nu te bate la cap. Te lasa. Te lasa in voia mintii tale intunecate. Dar totul are un pret. Acum sau mai tarziu.

Dar sa  stii ca Dumnezeu nu e un mos, cu barba, cu o sulita in mana dreapta si un traznet in mana stanga. El e Dragoste. Nu ma crezi. Daca ai o Biblie, deschide la 1 Ioan 4:8. 
Nu spun mai multe. Ma opresc aici. Dar gandeste-te. Uita-te in urma ta si gandeste-te. Cineva te asteapta sa-I spui toate problemele tale si sa primesti raspuns la ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu