marți, 8 septembrie 2015

Ia mâna de pe clanţă şi mergi înainte

Cateodata imi doream ceva. Aveam nevoie de niste raspunsuri, cautam si intrebam si tot nu eram sigura. Cand primeam raspunsul si era negativ, simteam ca ma prabusesc, ca mi se luase ceva din suflet. Si tot faceam ca mine. De multe ori, incapatanarea mea a avut de platit la sfarsit.

Ti se inchide o usa. Exact in momentul cand aveai nevoie disperata de un raspuns, de un nume de ceva, orice, ti s-a inchis in nas cu un afis: " Desfiinţat ". Poate iti cauti demult un loc de munca si toti iti inchid usile. Poate te intrebi de ce ai picat anumite examene sau teste ( din viata ). Poate astepti si te rogi de foarte mult timp pentru o calauzire. Dar nu vrei un raspuns si rezolvarea problemei prin Dumnezeu, prin planul Lui, ci cum vrei tu. Cand pocnesti din degete, totul sa fie cum vrei tu. Apoi observi cat de mult te-ai inselat in multe aspecte.
Daca vezi o usa inchisa, nu sta si plange la ea. Nu o forta. Las-o asa cum ai gasit-o. Nu rezolvi nimic daca te văicăreşti ca nu se face treaba cum vrei tu. De multe ori, raul duce spre bine. Cand o usa se inchide, o alta se deschide. Nu mai sta cu ochii plansi si nu mai strange din dinti. Sterge-ti lacrimile, opreste-te din ciocanit si mergi mai departe. Dumnezeu are un plan mai bun pentru tine si noi oportunitati.

Ridica-te si pleaca de langa acel capitol inchis. Zambeste, uita-te spre Cer si incepe un nou paragraf cu o alta cerneala si noi vise !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu