vineri, 4 septembrie 2015

Nu esti un om nefolositor

Te intrebi uneori de ce traiesti pe Pamant, cu ce scop. De ce ai primit viata si ce trebuie sa faci cu ea. Unii ti-au spus ca faci umbra Pamantului degeaba, ca nu esti in stare de nimic. Te-ai descurajat si ai plecat urechea la vorbele veninoase si, pana la urma, ai ajuns sa crezi ca esti un nimeni si nu ai pentru ce trai.

Te inseli ! Esti un om minunat, esti capabil de multe. Nu te teme de esec. Multi, prin bataliile pierdute, s-au ridicat si au incercat iar si iar pana au reusit. Nu iti spune ca nu esti indeajuns pentru cineva. Nu iti spune ca te-ai nascut la intamplare. Multi nu au mai apucat sa vada prima lumina din viata, fiind omorati de propria mama inainte de a-i vedea ochii. Esti exact acolo unde trebuie sa fii. Spui ca nu poti fi de ajutor nimanui ? Du-te la vecina ta care are un copil mic si plange de dimineata pana seara. Du-te si ajut-o, stai 3-4 ore cu copilul. Ajut-o pe doamna batrana care sta vizavi de tine. Nu mai poate sa ajunga la farmacie si nu are cine sa-i cumpere medicamente. Du-te si ajut-o, cumpara-i-le tu. Poate stii sa dai meditatii. Ajuta pe copilul care are o problema la o anumita disciplina.
Poti fi folositor, incurajand pe altii. Poti spune o vorba buna cuiva, sa-i zambesti, sa-l intrebi ce mai face. Poate n-ai mai vazut pe cineva de mult timp si te intrebi ce s-a intamplat cu persoana respectiva. Sun-o si vezi ce a patit. Poate e cineva care e singur si nu are cu cine vorbi. Du-te si intreaba-l cum se simte, fii de incredere. Fii acolo pentru oameni. Te-ai nascut sa traiesti pentru tine, prin altii. Simte si plangi cu cel ce plange, razi si bucura-te cu cei fericiti. 
Nu esti nefolositor. Uita-te langa tine si vei vedea ca ai de lucru.

" Nu fii ceva dulce pentru ochi, ci hrana pentru suflet ".Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu