luni, 26 octombrie 2015

Totul este in control

Te ingrijorezi pentru ziua de maine. Nu stii ce se va intampla. Ai probleme asa de mari si nu stii cum sa le faci fata. Nu stii cum sa le rezolvi. Simti ca nu te poti bucura de viata, ca toata viata ta este irosita pe nimicuri. Te gandesti ca nimeni nu te apreciaza sau nimeni nu vrea sa te asculte, sa te inteleaga. Simti ca pici in gol si groapa este foarte adanca.
Am o maaaaaare veste pentru tine: nu esti un om singur. Poate nu mai ai niciun prieten, poate toti te-au dezamagit si tu ai tacut din gura, ai plans, ai adunat manie in suflet si toata amaraciunea s-a strans pe chipul tau. Dar nu esti singur. Dumnezeu e langa tine. Poate te intrebi de ce trebuie sa treci prin toate aceste obstacole in viata, de ce altora le merge bine si la tine totul este un dezastru. De ce toti sunt fericiti si numai tu iti plangi de mila. De ce ti s-a intamplat tocmai tie asta, din toti oamenii, fix TU trebuie sa treci prin asta.
Pentru ca totul este sub control. Da, ai citit bine. Dumnezeu niciodata nu da mai mult decat poate duce omul. Chiar daca treci prin probleme serioase. Dumnezeu vrea sa se apropie de tine si sa te ajute, tu doar sa-L lasi. Poate te-ai rugat sa se schimbe roata. Dar, gandeste-te, ca din problema aceea vei iesi invingator si vei fi o persoana mai puternica. Dar nu prin faptele tale. Pentru ca omul nu poate face nimic singur. Cat ar fi el de puternic, tot cade la pamant. Dumnezeu poate sa te ajute, totul este in controlul Lui. Tu esti creatia Sa, El face toate lucrurile frumoase la vremea potrivita.
Inca esti o lucrare care nu e gata, o opera de arta neterminata, un diamant neslefuit. Dar, cu timpul, prin incercarile vietii, vei prinde incet-incet contur si culoare si altii te vor privi si se vor mira de minunea din viata ta. Dumnezeu niciodata nu face greseli, El stie ce sa-ti dea si mai ales, cat sa-ti dea.

Nu te ingrijora de nimic :)


Uitaţi-vă* la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?
  •  Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?
  • 28 Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;
  • 29 totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
  • Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
  • 31 Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’.  
  • (...) Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
  • Căutaţi* mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
  • Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.

                                                            ~ Evanghelia dupa Matei, cap. 6, versetele 26-34

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu