luni, 16 noiembrie 2015

Nu tot ce iti doresti este si bun

De cate ori  mi-am dorit ca viata mea sa fie condusa dupa propriile dorinte, dupa cum imi era starea... si bine ca nu s-a intamplat asa :))
Nu tot ce ne dorim este si bun. Poate iti doresti o casa foarte mare, cu nu-stiu-cate-camere, cu mansarda, 3 bai, o gradina superba si o piscina si poate iti doresti sa stai singur. Poate iti doresti bani. Multi. Foarte multi. Sa te incurci in a-i numara. Si totusi, nu ai datorii fata de nimeni, iti poti cumpara de mancare, de imbracat si inca poate iti mai raman. Dar vrei mai mult.
Poate iti doresti sa ai succes... prin a insela pe altii.
Poate iti doresti sa treci anumite examene... copiind.
Poate iti doresti ca vreunei persoane.... sa i se intample ceva rau.
Poate iti doresti ca... profesorului/ sefului tau sa i se rupa o mana, un picior, sa-i pice un deget, doar-doar sa nu vina la munca. [( si totusi, o face :)]
Poate iti doresti sa mori.

Acum intelegi ? Nu tot ce iti doresti este si bun. Degeaba ai o casa mare daca nu ai cu cine sa o imparti. Degeaba ai bani destui, daca tu esti lacom in continuare. Apropo, parca banii aduceau fericirea. Degeaba ai succes daca esti cunoscut drept un fatarnic, un om de 2 bani. Degeaba stii sa traiesti bine pe exterior, cand interiorul tau e mort demult.

Gandeste-te daca tot ce iti doresti are un efect pozitiv asupra sufletului tau si asupra persoanelor din jur.

 „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” Ieremia 17:9

Un comentariu:

  1. Asa este...de multe ori lucrurile pe care le consideram ca ne vor aduce fericire, altora le poate aduce nefericire. Dumnezeu a lasat insa un echilibru in toate si nu duce la indeplinirea voia noastra decat atunci cand ea coincide cu voia Lui.

    RăspundețiȘtergere