sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Timpurile în care trăim astazi

Astazi nu mai avem timp pentru nimeni și pentru nimic. Doar
pentru noi. Și atunci când ne punem pe noi pe locul principal, nu mai avem timp și pentru ceilalți. Acum, timpul este împărțit în funcție de cum ne simțim noi bine, nu de cata nevoie au alții de noi.
Timpurile în care trăim promovează iubirea de sine și iubirea de bani. Aceste doua mai iubiri formează societatea, altădată având temelia pe inteligenta, altruism și moralitate. Ce ne invata societatea este ca omul e dumnezeu, un dumnezeu rece, mândru și nepăsător, care nu cunoaște nicio limita, nimic nu îl poate opri dar consecințele îl pândesc la sfârșit, trezindu-l la realitatea ca este doar un om.
Timpurile în care trăim promovează fatarnicia. Societatea spune omului ca este bine sa aibă mai multe măști, sa-si construiască ziduri, ca nimeni sa nu știe cine e cu adevărat. Fatarnicia ne invata ca e bine sa ai prietenii pe interese sau "n " nr de prieteni.
Timpurile în care trăim ne invata ca fără popularitate și minciuna nu vei putea avea succes în viața. Ca adevărata putere este clădită pe spinarea altora. Ceilalți nu știu ca o astfel de putere este ca un castel făcut din cărți de joc și, punând o singura carte greșită, daramam totul.
Timpurile în care trăim sunt cele care rănesc prin vorbe, nestiind sa spună un cuvânt frumos.
Timpurile în care trăim sunt cele în care cei slabi n-au dreptul sa decidă, în care oamenii înghit ceea ce alții oferă,  adică un cadou mare și strălucitor pe care scrie " Promisiuni " și când deschizi cadoul, realizezi ca nu e nimic în el, doar vorbe, în care oamenii care doresc sa facă sau sa fie ei înșiși o schimbare în tara sunt reduși la tăcere.
Timpurile în care trăim astăzi ne invata cum sa nu mai fim oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu