marți, 12 ianuarie 2016

Biserica nu e

Nu e un loc unde zac " preafericitii " ci unde vin cei ce au ochii plini de lacrimi.

Nu e un loc unde ne aratam cu degetele murdare, ci un loc unde ne ridicam unii pe altii.

Nu e un loc de defilare pe podium, nestiind ce haine sa mai aratam si altora. E un loc unde, la nevoie, iti dai si camasa de pe tine.

Nu e un loc unde barfim si daramam oameni. E un loc unde legam rani, unde spunem cuvinte placute, pline de intelepciune. Vorba aia: orice sfant are un trecut si orice pacatos are un viitor.

Nu e un loc unde sa ne mandrim cu ce am facut noi bine, unde sa spunem cati bani am dat unei cersetoare sau ca am luat o data pe an o paine unui orfan. E un loc unde Dumnezeu ne invata sa daruim chiar ultimii 2 banuti din casa, oricand, fara sa stie stanga ce face dreapta.

Nu e un loc unde sa arati tuturor cat de bine poti canta. Ce folos sa ai voce frumoasa, cand in cer se aude ca o arama sunatoare ?

Nu e un loc unde sa arati cat de bine predici tu. Acta, non verba.

Nu e un loc unde sa seduci. Citeste Proverbe, capitolul 7. Uita-te sa vezi unde duci baietii pe care ii seduci tu. Te intalnesti cu Dumnezeu, nu te asteapta Casanova.

Nu e un loc unde sa dezbraci femeile din priviri.

Nu e un loc unde sa cresti in popularitate. Faima se duce, El ramane.

Nu e un loc unde sa intrebi " Ce faci ?" doar pe cei mai apropiati prieteni. O stii pe X de pe ultimul rand ? Nu a vorbit nimeni cu ea. Il stii pe Y ? Nimeni nu l-a intrebat cum se simte.

Nu e un loc unde sa spui ca esti puternic prin fortele tale proprii. Dumnezeu iti da putere.Aminteste-le si altora asta. Sunt atatia cazuti pe drum. Ridica-i. Asa arati cat de puternic esti tu.

Nu e un loc pentru cei sfinti, ci pentru cei pacatosi, care doresc sa se sfinteasca.

Nu e un loc unde doar sa plangi, ci unde sa te bucuri pentru ceea ce a facut Tatal tau in viata ta.

Biserica nu e o cladire, ci un trup, unde trebuie sa fie dragoste, unde sa fie Hristos centrat si unde trebuie sa fie intelegere si unitate. :)
" Va dau o porunca noua: sa va iubitii unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii ". ( Ioan 13:34 )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu