miercuri, 23 martie 2016

Putem fi eroi

Pentru o zi. Sau pentru totdeauna. Putem fi eroi azi si maine si poimaine. Putem salva vieti si fara sa fim pompieri sau medici. Ah, ba da- putem fi medici si pompieri ai sufletului.
Sunt atatia oameni care au nevoie de ajutor. De incurajare. De iubire. De o floare si un zambet sau o imbratisare.
Salveaza pe cel care plange si nu este bagat in seama. Fii erou si sterge-i lacrimile.
Salveaza pe cel care nu mai are nicio speranta pentru ziua de azi si care nu mai crede in ziua de maine. Fii erou si spune-i ca tot la zi va ajunge si cea mai lunga noapte. Simte cu el.
Salveaza pe cel care are sufletul inghetat, care nu mai stie sa zambeasca si care raneste alti oameni. Fii erou si spune-i ca bunatatea este farmecul unui om, si nu puterea.
Salveaza vietile pustii, goale, lipsite de sens. Fii erou si planteaza semintele pacii, dragostei si credintei. Fa o gradina din viata fiecarui om.
Salveaza pe cel care moare in pacat, care nu este constient de ce va fi dincolo. Fii erou si spune-I de Isus, de Salvatorul sufletelor.
Salveaza valorile sanatoase, modelele care trebuiesc urmate. Fii erou si spune oamenilor sa nu mai ingroape binele, acoperindu-l cu minciuni ambalate frumos si promisiuni goale.

Si sa stii un lucru: eroii nu au pelerina, ci inima si lacrimi. Da, eroii adevarati au inima si o cununa impletita cu lacrimi si flori. Fa cerul senin, chiar daca ploua. Adu soarele, chiar daca nu se vede. Adu iubirea, o, adu iubirea ! Fii erou si adu iubirea inapoi in inimile de piatra !

Un comentariu: