luni, 18 aprilie 2016

Caut si nu gasesc

Merg pe strada. Ma uit la ceilalti, ca de obicei. Cred ca si ei s-au obisnuit cu mine, sa caut ceva in ochii lor, o culoare, o lumina, ceva, orice. Pacat ca nu gasesc mereu. Sau poate mi se pare.
Merg pe strada. Ma uit la trecatori. Toti grabiti. Toti cu probleme. Nimeni nu se mai tine de mana. Trec inimile pe langa mine. Uneori ma intreb daca mai simt ceva, daca mai e dragostea. Sau poate s-au obisnuit sa spuna " Te iubesc". Parca acum e prea banal, prea simplu.
Merg mai departe. Inca incerc sa gasesc ceva in oameni. Incerc sa gasesc un om care sa zambeasca subit pe strada, sa se bucure ca traieste. Incerc sa gasesc o fata care vinde flori intr-un cos impletit din nuiele. Incerc sa gasesc copiii care inca mai stiu sa rupa flori si sa le daruiasca mamelor lor. Incerc sa gasesc pe trotuare desene facute cu creta. Incerc sa gasesc visele. Stiu ca sunt, dar de ce sunt ascunse ? Unde sunt rasetele care pluteau in aer ? De ce sunt ascunse si ele ? De ce sa le lasam sa fie mancate de molii ?
Stii, incerc sa gasesc curajul de a visa in continuare. Stiu ca realitatea nu e un vis, dar am o singura viata. De ce sa o traiesc cu frica de a  fi un cosmar ? Stiu ca e greu, uneori, e adevarat, viata e un cosmar. Dar stiu ca toate astea se vor sfarsi. Ce a fost pe Pamant nu va mai conta. Ce va conta va fi daca am gasit puterea de a iubi si de a ierta.
Merg mai departe. Oare mai simt viata ? Inima, tu cum esti ? Mai tresalti la lucrurile simple si frumoase ? Sau esti inca in cautarea de comori care vor rugini ? Suflete, esti luminos ? Tu cum esti, chip de lut ? Mai poti zambi ? Hai, mai e putin, nu e timp de pierdut ! Mergi mai departe, suflete ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu