luni, 25 aprilie 2016

Slujirea

Stii ce cred eu ca inseamna sa-L slujim pe Dumnezeu ? Inseamna credință. Căderi, urmate de victorii. Lacrimi.
Speranta. Rugăciuni. Si inca o data, credinta.
Slujirea nu se incepe din biserică. In biserica toti putem purta măşti. Toți putem canta slava lui Dumnezeu. Toți putem ridica mâini catre Cer. E usor sa vorbesti despre dragoste intr-o biserică. E usor sa spui sa ai credința. E usor sa spui sa ai răbdare. E usor să spui sa iubesti indiferent de situație. Dar slujirea incepe in afara bisericii. In biserica avem teoria, dar dincolo de usile ei se afla practica.
Noi ne supărăm imediat cand Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni. Daca nu se intampla " aici si acum " ne comportăm ca niste copii mici care se afla intr-un magazin de dulciuri si care nu vor sa înțeleagă ca in momentul acela nu pot cumpara bomboane. Noi credem ca Dumnezeu este vreun majordom naiv, ca sa nu zic fraier, care face repede ce vrem noi. Nu se poate asta. Si renunțăm la slujire. Spunem " Ce rost are sa mai fac ceva cand El nu mai face nimic pentru mine ?". Nu. Slujirea nu tine cont de astfel de lucruri. Slujirea se face chiar si in momentele cand nu înțelegi de ce trebuie sa treci prin necazuri.
Slujirea se face din inima, nu de ochii lumii. Sa poți da toata inima ta, toate visele sfărâmate, toata viața ta Aceluia ce a ales sa moară pentru tine la cruce. Slujirea inseamna sa nu dai inapoi niciodată, sa nu lasi ca furtunile sa te slăbească.
Renunta la a lupta singur si lasa-L pe Dumnezeu sa poarte toate bătăliile. Atunci victoria va fi de partea ta. Pana atunci, slujeste. Din dragoste, slujeste.

Un comentariu:

  1. Bine zis, în viața de zi cu zi arătam de fapt cum suntem și pentru ce luptăm...

    RăspundețiȘtergere