vineri, 6 mai 2016

Daca vor sa plece, lasa-i

Nu te chinui sa înțelegi. Asa a fost sa fie. Oamenii vin si pleaca. Nici nu stii cand
sau de ce. Dar asa a trebuit sa se intample. Au intrat in viata ta anumite persoane pe care le considerai mica ta familie. Prieteni pe care te poți baza. Apoi, pe nesimțite, nu a mai fost ca inainte. Nu te mai vroiau in grup. Nici in viata lor. Dar asa a fost sa fie. E greu sa te uiti la cineva la care tineai, apoi sa le dai drumul sa zboare din inima ta. E greu, mai ales ca ai împărțit totul cu ei, toate bucuriile si lacrimile. Si apoi, stop. S-a rupt ceva. E greu sa renunți la anumite persoane cand amintirile te urmăresc peste tot. Dar asa a fost sa fie.
E greu sa renunți. E si mai greu sa vezi cum "prietenii" tai renunta asa de usor la tine, dar tu ai dat tot ce ai putut ca sa nu-i ranesti vreodata. Stiu cum e. Dar, ti-am spus, asa a fost sa fie.
Daca vezi ca oamenii te dau la o parte ca pe o cârpă, daca vezi ca nu te mai vor, renunta. Nu încerca sa lipesti inimile frante in timp ce a ta e crăpată de-a binelea. Iubeste-i in continuare, dar te rog, nu-ti mai obosi sufletul. Stiu, e greu sa renunți la ce iubesti, dar invata sa lasi, sa lasi sa plece, sa lasi sa se cicatrizeze rana. Pentru ca prezența anumitor persoane în viata ta au lăsat niste urme. Si da, nu se pot sterge, dar nu trebuie să înveți sa trăiesti cu amaraciunile trecutului. Invata sa laşi. Lasa sa curgă ca un râu tot ce a fost rău. Nu-ti zic sa uiți, dar iti zic sa nu urasti. Nu le dori răul.
Mai ai multe lectii de invatat in viata. Dar invata in timp ce zambesti, chiar si printre lacrimi. O sa vezi si curcubeul cat de curând. :). Invata in timp ce altii te darama, nu-i forta sa stea cu tine. Tu mergi mai departe si o sa găsesti persoanele potrivite cu care sa râzi si sa plângi, sa canti si sa povestesti pana la sfarsitul lumii si dincolo de ea.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Cuvinte la timpul potrivit! Astept mereu Cu nerabdare sa scri cate Ceva! ☺️��Domnul sa te binecuvinteze !

    RăspundețiȘtergere