miercuri, 25 mai 2016

Iertarea

E ca o ploaie venita in momentul potrivit.
E ca un manunchi de raze ce te loveste fix in inima ranita.
Cand ierti, nu o faci pentru a se simti ceilalti mai bine. Da, e adevarat ca atunci cand cineva spune "Te iert", simti cum o povara ti s-a luat de pe suflet. Dar gandeste-te cat de liber se simte cel care iarta primul. Cel care a fost ranit sa ierte primul greseala.
Atunci cand ierti, iubesti si lumina lui Dumnezeu straluceste peste intreaga ta fiinta. Atunci cand ierti, se rup niste lanturi din inima si ea poate sa bata din nou cu putere. Daca vrei sa iubesti oamenii, nu te astepta ca totul sa fie roz: daca vrei sa iubesti oamenii, iti expui inima. O vei lasa sa fie ranita, franta, slabita. Nu poti sa iubesti fara inima.
Sa ierti atunci cand esti tarat pe jos de altii, asta inseamna sa iubesti. Sa ierti cand altora nu le pasa de tine, sa ierti atunci cand se spun minciuni pe la spatele tau, sa ierti cand altii te judeca pe nedrept: asta inseamna sa iubesti. Sa nu ai niciun gand rau in inima atunci cand ceilalti iti vor raul.
Iertarea aduce cu ea vindecare si curaj. Iertarea e ca un balsam pus pe suflet, ce il face sa straluceasca din nou. Iti aduce curajul te a te ridica si de a merge mai departe, crescand tot mai mult pe cale, in timp ce oamenii care te ranesc raman in spate. Ei nu pot inainta fara iubire.
Iertarea, cand vine din inima, urma pasilor tai ramane in vale, ca altii, cand vor veni din urma, sa nu se dea batuti.
Intr-o zi, o sa vezi de ce a trebuit sa treci prin anumite prapastii, dar daca Il ai pe Dumnezeu cu tine, toate vaile adanci au avut un rost: de a te modela in ceea ce esti astazi. Iarta si iubeste si la sfarsit iti vei primi cununa.

" Pacatele ei, (lui) care sunt multe, sunt iertate, caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin." (Luca 7: 47)


2 comentarii:

  1. O daaa, am experimentat eliberarea pe care o aduce iertarea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este....am experimentat si eu. Si acum ma doare cand stiu oameni care inca nu pot ierta si se chinuiesc in sufletul lor. Cred insa, ca intr-o zi, vor fi eliberati.

    RăspundețiȘtergere