vineri, 20 mai 2016

Lăsați oamenii sa fie oameni

Fiecare e frumos in felul lui. Altul e mai remarcat, altul nu. Dar toți sunt
frumosi. De ce Dumnezeu a facut pe unul mai atrăgător decat pe celalalt ? Nu stiu si nu cred ca o sa aflu vreodată. Dar cred ca Dumnezeu a dat fiecaruia o frantura din frumusețea Lui. Si e remarcata diferit. Dar tot frumusete e. Daca eram toți la fel, ne-am fi plictisit. Asta face tot farmecul: ca suntem unici si total diferiti. Problema apare atunci cand unii oameni forțează pe altii sa faca si sa gândească exact ca ei. Ei cred ca, daca fac nu stiu ce, toata lumea trebuie sa acționeze la fel. Nu accepta si alte idei, păreri, gânduri.
Fiecare om vede diferit lumea asta. Dar sunt altii care opresc imaginatia prin faptul ca obligă pe ceilalți sa vada la fel ca ei.
Nu mai pune limite nimănui. Lasa oamenii sa fie oameni. Unici. Frumosi. Vii. Daca stii pe cineva care merge desculț prin iarba si stii ca adora sa faca asta, nu-i mai opri fericirea spunandu-i ca sunt capuse si gândaci prin ea. Daca stii pe cineva care canta mereu si mereu, nu-i mai spune ca e enervant. Lasa-l sa se bucure, indiferent daca are voce sau nu. Daca stii pe cineva care visează cu ochii deschisi, nu-l opri spunandu-i ca tu esti realist si nu crezi ca se va întâmpla in felul lui diferit de a vedea lucrurile.
Nu pune temerile tale in mintea celorlalti. Lasa oamenii sa fie oameni. Iubitori. Fericiți. Cu gura pana la urechi, măcar pentru cateva clipe. Lasa oamenii sa fie oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu