luni, 16 mai 2016

Pentru cei cu inima ranita

Hei, tu! Da, tu, cel care esti astazi suparat, nervos, obosit, (in)frant, cu siroaie de lacrimi pe obraji: TU esti curajos! Ai citit bine, esti curajos ! Sunt mandra de tine, nu stiu cine esti, dar faptul ca citesti
acum aceste randuri ma bucura. Ai avut o zi proasta, ai esuat de atatea ori, ai incercat sa dai cu pumnii in aer si te-ai lovit cu realitatea, in final. Ai realizat ca e urata, fara culori, fara melodie, plina de probleme la tot coltul. Esuezi in fiecare zi, incerci sa faci binele si iti iese raul, incerci sa iubesti si te trezesti privind pe cineva cu ura, incerci sa te ridici dar sunt altii care te darama. Esti obosit si nu mai vrei nimic, pur si simplu vrei sa inchizi pentru cateva clipe ochii si sa nu mai auzi de nimeni si de nimic. In fiecare zi te gandesti ca nu faci nimic bine sau poate ti-e frica de ziua de maine sau poate trecutul te condamna si striga dupa tine.
Dar stii ce? Nu poti trai toata viata asa! E adevarat, sunt zile cand te simti praf, neapreciat, nefolositor dar esti total opusul ! Zilele trecute am trecut printr-o stare deloc buna pentru ca mereu ma uitam la slabiciunile mele si nu faceam decat sa hranesc gandurile rele. Dar stiu ca am un Dumnezeu care ma intelege si ma asculta indiferent de situatie, ma ridica si imi da iar speranta. Poate ca nu toti te admira, dar gandeste-te ca ai o familie care te sustine si care te iubeste. Ai prieteni langa tine care te incurajeaza sa mergi mai departe. Daca nu ai pe nimeni, Il ai pe Dumnezeu care te iubeste si doreste sa iti ia povara de pe suflet. Asa ca, sus capul! Nu-i asa ca e mai frumos si mai usor cand privesti cerul?
Poate ca uneori schimbarea trebuie sa o faci tu, nu altii. Poate tu trebuie sa pui piciorul in prag si sa spui " Bine, am sa o fac si pe asta ". Daca ai o dorinta in inima si simti ca trebuie sa actionezi intr-un fel, sunt sigura ca vei gasi o solutie. Iti trebuie curaj :) O sa te lovesti de " daca" si " de ce"-uri cu gramada, o sa te gandesti daca e bine ce faci, dar daca nu incerci, de unde stii ca nu vei reusi? De ce sa traiesti toata viata cu ideea ca nu ai avut curaj
Schimba-ti ideea de a gandi si sa stii ca sunt mandra de tine ! Incerci, si asta e bine. Cazi, te ridici si incerci iar ! O sa vezi ca vei reusi. Curajul inseamna sa te ridici cand nimeni nu vrea sa te vada crescand. Curajul inseamna sa plangi. Curajul inseamna sa lupti, stiind ca vei fi ranit. Curajul inseamna sa iubesti ce este de neiubit. Cicatricile arata cat de mult te straduiesti in viata.
Esti pretios si asa vei fi mereu! Curaj, draga inima!

" Fiti tari si imbarbatati-va inima..." Psalmul 31:24

P.S: daca treci printr-o perioada mai urata si vrei sa te descarci cuiva, imi poti lasa un mesaj pe mail sau pe facebook:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu