miercuri, 1 iunie 2016

Rugaciunea

Daca Îl ai pe Hristos in inima, nu exista viata cu El fara rugăciune. Nu exista. Nu poți sa spui ca esti crestin si tu te rogi o
dată pe an. Nu poți sa spui ca esti crestin si te rogi doar cand ai nevoie de ceva. Rugăciunea iti da viață. Te ridica. Te zdrobeste. Te schimba. Uneori nu vei primi raspuns si te vei întreba de ce. Te vei simti pierdut si uitat. Dar in momentele alea vei dovedi daca treci testul credinței sau nu. Ce vei face daca răspunsul lui Dumnezeu e "Nu" sau "Nu inca" ? Vei renunța ? Sau o sa continui lupta ? E greu sa nu primesti un raspuns sau daca il primesti, sa fie negativ. Dar El stie ce e mai bun pentru tine. Când spune "Nu" inseamna ca te fereste de ceva. Când spune " Nu inca" inseamna ca trebuie sa ai răbdare si sa bați in continuare la usa pana se deschide. In răspunsul lui Dumnezeu nu se va gasi niciodată " Nu stiu".
Rugăciunea schimba modul de a trai. Te invata sa vezi dincolo de ce este vizibil. Te invata sa te increzi in El chiar si atunci cand nu înțelegi de ce trebuie sa treci prin anumite lucruri. Rugăciunea are putere, daca ai credinta. Poate muta munti din viata ta. Poate sfarama pietrele din inima.
Rugăciunea te frământă. Iti da răbdare. Poate ca ai avut o promisiune de la Dumnezeu si nu s-a împlinit nici azi. Esti gata sa renunți ? Gandeste-te la Avraam, la Iosif, la David. Cat au asteptat ei sa se împlinească promisiunea facuta pentru fiecare din ei. Au renuntat ? Nu. S-au îndoit la un moment dat ? Cred ca da. Dar s-au agățat tare de El. Asa că, ai răbdare. Ce ti-a promis Dumnezeu se va împlini. El niciodată nu minte. Daca e ceva pentru tine, al tau va fi. In curand. 
Rugăciunea inseamna comunicare. Nu trebuie sa-I prezinți lui Dumnezeu lista ta de " vreau asta si cealalta". Nu cred ca asa faci si cu prietenii tăi. Vorbesti si le spui totul pentru ca te inteleg si te asculta. Asa e si cu Dumnezeu. Vrea sa-I vorbesti. Sa-I spui ce simti, ce te apasă, cu ce te lupți. Te asculta. Nu te da la o parte. Iti dă putere sa mergi, prin credinta, mai departe. 
Lasa totul in mana Lui si nu te mai îngrijora. El stie ce are de facut. Totul este in control. Roagă-te si ai credinta. 

4 comentarii: