joi, 30 iunie 2016

Traieste fiecare zi

Traieste fiecare zi asa cum trebuie. Nu lasa timpul sa ti se scurga printre degete pentru ca, la un moment dat, vei regreta. Fiecare moment, fiecare zi si ora. Traieste fiecare zi cu multumire, fara sa te plangi ca e urata vremea afara sau ca e prea cald, fara sa-ti spui ca nu ai pentru ce trai sau ca esti nefolositor. Dumnezeu ti-a dat un cadou: nu-l risipi.
Traieste fiecare zi frumos, in lumina. Nu trai pentru a face bani. Aia nu e viata, ci inchisoare. Nu trai pentru a omori pe altii prin cuvintele sau faptele tale. Nu trai pentru a-i face pe ceilalti sa te aprecieze, ci traieste pentru a creste in dragoste.
Traieste fiecare zi, la rand, fara sa astepti evenimentele pe care le ai peste o saptamana sau o luna. Nu-ti grabi viata, ca mai tarziu sa te trezesti ca nu ai facut nimic cu ea. Vezi oamenii, vorbeste cu ei, coloreaza-le sufletele, bucura-te de soare, de furtuni si de campii pline de flori sau uscate de arsita, de copiii galagiosi de pe strada si de viata agitata din orase, de lucrurile simple si pline de frumusete.
Traieste prin cantec si iubire, cu multumire si ochi inlacrimati, cu rugaciune si sfintenie.

" Every new day is a gift. That's why we call it " the present" ".

6 comentarii:

 1. Frumos articolul tau!
  Weekend minunat!

  RăspundețiȘtergere
 2. E tare frumos ca ne reamintesti aceste idei!
  Poate ca lumea ar fi altfel daca toti oamenii s-ar scula dimineata multumind pentru darul primit si intrebandu-se cum ar putea face ca ziua sa fie perfecta si plina de bucurie!
  Un weekend minunat sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, iti doresc si eu un weekend frumos ! :D

   Ștergere