duminică, 31 iulie 2016

Noi am uitam sa-L aratam

Noi am uitat sa-L aratam pe Isus.
Am uitat cum e sa traiesti ca El. (si cu El).
Oare ceilalti stiu ca noi Il purtam pe Dumnezeu cu noi in fiecare moment ? Inima ta mai este un chivot ? Ce adaugi in inima zilnic ? Mai straluceste Fata Lui peste tine ? Mai esti lumina care aducea speranta printre cei deznadajduiti ?
Incearca sa nu arati cu degetul si sa spui ca X si Y fac alte lucruri mai rele decat tine. Nu mai arunca cu pietre. La asta suntem buni. Suntem primii, cum vedem o piatra, cum o folosim. Nu ar fi mai bine sa arunci pietrele din inima ta si sa le lasi pe jos ? Nu judeca pe altii doar pentru ca ei pacatuiesc diferit fata de tine.                                              
Calea lui Dumnezeu este cunoscuta prin tine ? Stii, vorbele sunt bune dar faptele arata mult mai bine cine suntem noi cu adevarat. Degeaba te comporti ca un sfant duminica la biserica si in timpul saptamanii uitam de Isus exact acolo unde L-am lasat: in biserica. Degeaba ne punem masca de om smerit, numai zambete si inima plina de dragoste pentru ca gunoaiele stranse in noi se vad mai clar decat "machiajul" ce le acopera.
Noi Il aratam pe Isus cand nu suportam pe unul si altul ? Il aratam cand barfim toata ziua ? Sau cand suntem nemultumitori ? Cand ochii nu se mai satura privind ce nu trebuie ?
Gura noastra Il arata cand suntem cu colegii de scoala sau de serviciu ? Cand ei fac glume proaste, Il aratam cand radem la ele ?
Nu am vrut sa lovesc in nimeni prin acest articol, in primul rand scriu pentru mine. Dar in ultimul timp vad asa o indiferenta si libertate in caile noastre, incat trebuie sa ma intreb: oare chiar Il arat ? Pot sa spun cu adevarat ca sunt crestina ? Poate spui " Frate, e harul care ne iarta si putem trai si asa". Nu ! Nu, nu, nu ! Nu poti trai in pacat prin har. Noi suntem liberi de pacat, dar noi alegem sa traim cu el mereu si uneori chiar ne place !
Oare chiar Il mai arati pe Isus ?

"...sa faca sa lumineze peste noi Fata Lui, ca sa se cunoasca pe pamant calea Ta ...". Psalmul 67:1-2


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu