joi, 11 august 2016

Putinul pe care il faci

Te trezesti de dimineata trist. Faci lucrurile obisnuite, apoi pleci la munca
sau la scoala. Iti faci treaba in cea mai mare plictiseala, uitandu-te la ceas: esti si mai trist cand vezi cat de greu trece timpul. Când ajungi acasa, te trantesti in pat si iti spui: am cea mai banală viata, nu fac nimic interesant.
Nu este asa! Nu trăiesti o viata banală si tot ce faci nu este lipsit de importanta. Poate ca unii nu apreciază efortul depus de tine, poate te critica mereu si niciodata nu e nimeni multumit. Dar sunt 100% sigura ca exista cel putin o persoana care sa aprecieze ce faci si care iti spune mereu sa nu renunți. Tot ce faci, fă ca pentru Dumnezeu. Cu mulțumire, cu bucurie. E greu uneori, dar merita orice bucurie depusa in munca ta.
Poate iti spui ca nu esti bun de nimic si n-ai nimic deosebit. Te inseli. Mai ții minte cand ai facut pe cineva sa zâmbească ? Sau ca ai dus cumpărăturile cuiva pentru ca nu mai putea sa urce scările cu ele. Mai stii cand ai zâmbit in autobuz unui copil bosumflat si a inceput sa rada si sa se uite la tine cu ochii lui mari si curiosi ? Sau cand ai spus o gluma buna si ai ridicat moralul unui prieten. Când ai spus multumesc vanzatoarei de la pâine si ea nu se astepta la asta. Când ai lăsat pe cineva sa stea jos. Astea nu sunt lucruri banale. Chiar cand spui un " buna ziua" cu zâmbetul pe buze, faci sa dispară pentru cateva momente tristețea de pe chip. Nu ai o viata plictisitoare. Ai o viata in care poți schimba alte vieți prin felul tau de a fi. Si cand felul tau de a fi se aseamănă din ce in ce mai mult cu Hristos, atunci e si mai bine.
Schimba modul de a trai. Daca ai posibilitatea, lasa la locul de munca niste biletele cu mesaje încurajatoare. Poate poți sa le dai chiar in mâinile clienților. Sau orice altceva, ceva care sa schimbe ziua tuturor cu care intri in contact pe parcursul zilei. Lasa-ti imaginatia sa zboare. Putinul pe care il faci, fă-l cu toata inima. La sfarsitul zilei, vei vedea diferenta. :)

Un comentariu:

  1. Bune sfaturi! :)
    Dumnezeu va lua în considerare orice gest de bunătate pe care îl facem și va lucra prin el.

    RăspundețiȘtergere