duminică, 9 octombrie 2016

Lumina de sub obroc

Cred ca toti am fost macar o data o lumina sub obroc. Sa nu ne vada X, sa nu se holbeze Y. Ce o sa spuna daca ma vad diferit ? O sa creada ca sunt nebun, nu o sa mai vorbeasca nimeni cu mine, o sa fiu marginalizat. Asa ca ne pitim. In timpul saptamanii ascundem bine lumina in intunericul din noi si incercam sa fim si ca Dumnezeu, si ca lumea. Cand mai e cate o gluma murdara, radem si noi putin asa, sa nu spuna cineva ca suntem incuiati la minte. Cand mai e cate o rautate, ne unim si noi in vorbele rostite cu venin, scuipand fiecare cuvant ca pe-un blestem. Apoi ne asezam iar in banca noastra si spunem " Asa-i trebuie ! Mai rau sa i se intample ! Daca a ales sa faca asta, merita pedeapsa !". Din cand in cand, mai lasam ochii sa fuga pe unde nu trebuie, lasam urechile sa asculte ultimele barfe de la TV, sa nu cumva sa nu fim informati. Dar in momentele acelea, constiinta te mustra. Si asa de tare te durea ce faceai, dar cand vedeai cat de bine o duc ceilalti, reduceai la tacere Acea voce. Ti-era frica sa-L arati pe Isus. Pentru ca stii ca El e diferit. Este Lumina, nu intuneric. Si uneori renuntam la a fi ca El doar pentru ca lumea ne respinge. Si asa ne acoperim. In schimb, cand vine duminca, asa de tare stralucim si cantam cu atata pasiune si suntem asa de devotati.
De ce trebuie sa ne ascundem ? De ce trebuie sa strige dupa noi Dumnezeu ca in ziua cand era Adam in gradina Edenului " Adame, Adame, unde esti ? " Lumina ascunsa nu foloseste la nimic. Ofera lumina, caldura si viata ? Nu. Oferim minciuni despre noi. Cand suntem cu lumea, suntem ca ei. Cand suntem cu cei credinciosi, suntem ca ei sau, cel putin incercam sa fim ca ei macar o singura zi de duminica.
Alege sa fii o lumina mereu. Bineinteles ca vei cunoaste respingerea, durerea dar toate acestea nu vor conta deloc atunci cand tu vei experimenta bucuria lui Dumnezeu ce se revarsa in tine. Courage, dear heart !

2 comentarii:

  1. Mulțumesc, aveam nevoie de aceste cuvinte. Chiar simt că mă pierd printre colegii de serviciu și am uitat să fiu lumină pentru ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta mi se intampla si mie in ultimul timp la scoala, de-aia am scris aceste cuvinte. Ne fura lumea cate o privire, dar vom birui intr-un final :)

      Ștergere