joi, 10 noiembrie 2016

Nu te casatori cu o persoana pe care nu o iubesti

Nu stiu, sincera sa fiu, de ce am ales sa scriu despre asta pentru ca, de obicei, nu scriu despre relatii si alte chestii asemanatoare, nu am "darul" acesta. :D Dar de dimineata m-am trezit cu gandul acesta si nu m-a lasat cam toata ziua.
Draga mea si dragul meu, nu te casatori cu cineva daca nu iubesti intai. De fapt, nu te casatori cu cineva pana nu primesti un mare DA de la Dumnezeu pentru ca se poate sa iubesti pe cine nu trebuie. (da, exista si varianta asta, inima este inselatoare). Ca tot veni vorba de inima, atunci cand simti ceva mai mult decat " Imi place de el/ea", esti atat de visator si esti asa de "cu pluta", lumea e asa de buna si totul e roz. DAR (exista si un dar), s-ar putea ca tot ce simti sa fie niste scantei care se vor consuma si... cei vei face pe urma cu "pana la adanci batraneti " ? S-ar putea sa te trezesti la realitate, dar sa fie mult prea tarziu.
Inainte de a te casatori, inainte de orice tine de o relatie, asigura-te ca L-ai pus pe Dumnezeu pe primul loc. Daca te-ai gandit sa-L pui pe primul loc dupa ce te-ai casatorit, deja ti-ai inceput casnicia cu stangul pentru ca, daca nu L-ai pus de la bun inceput (adica de dinainte de a-ti stii partenerul), fii sigur ca nu-L vei pune nici dupa ce ai spus da. Mereu vor fi alte lucruri mai presus de Dumnezeu.
Inainte de a te casatori cu cineva, asigura-te ca iubesti cu adevarat, cu toata inima, cu toata fiinta ta. Nu 1/4 din inima, nici 3/4, ci cu TOATA inima. (mai citeste inca o data propozitia asta). Nu te casatori pentru ce ti-ar putea oferi material, nici chiar emotional (citeste de doua ori propozitia asta). Casatoreste-te din dragoste pura, din Hristos. Cand am zis sa nu te casatoresti pentru ce ti-ar oferi emotional, m-am referit atunci cand tu nu poti iubi pe celalalt dar te bazezi doar pe dragostea si daruirea lui, in timp ce tu nu poti face acelasi lucru. Iubeste, iubeste si iar iubeste complet, liber, fara teama !
Casatoreste-te nu din dragul de a multumi pe unul si pe altul, pentru ca nu este in joc casnicia lor, ci a ta. Nu ei vor plati pentru greseala, ci tu. Nu iti spune ca poate dragostea va veni pe parcurs, ca nu este asa. Nu te casatori cu cineva doar pentru ca tu crezi ca acea persoana e singura solutie. Mai bine mai ai rabdare inca putin decat sa regreti ani de zile. Sa nu spui "Da" din mila, ca mila se va duce si ea. Nu spune "Da" doar pentru suprafata. Fii matur in luarea acestei decizii. Cand spui DA sa fie ca un cantec de bucurie la care se pot alatura corul de ingeri, spune DA stiind ca Dumnezeu e in control si ca nu mai poate de fericire pentru tine. Nu te grabi, asteapta ca El sa lucreze.

"Priveste linistit minunile lui Dumnezeu " Iov 37:14

Un comentariu: