duminică, 29 ianuarie 2017

Băieți, opriți-vă!

Am citit multe articole dedicate fetelor
care nu stiu sa prețuiască o inimă, care se joacă cu sentimentele băieților si sunt constiente ca atrag printr-un fel sau altul si stiu ca modul acela in care atrag este gresit. Chiar si eu am scris un articol sau doua pentru noi, fetele, in aceasta direcție. Dar acum voi scrie si pentru băieți. Pentru ca, da: aveti si voi vina voastră, asa cum si noi o avem, la rândul nostru.

Băieți, opriți-vă să va bateti joc de o fată. Si atunci cand spun asta, ma refer la toate posibilitatile.
Opreste-te sa intri intr-o relatie daca stii ca te vei despărți de ea. Nicio fata nu merita sa aibă inima rănită. Nu se merită.
Opreste-te sa dai sanse si speranțe unei fete daca stii ca nu e ea aleasa! Noi interpretăm altfel si daca dai si tu apa la moară, cu atât mai rau.
Opreste-te sa vorbesti cu 15 fete in acelasi timp. La un moment dat, se afla si o sa se aibă o părere cam proasta despre tine.
Opreste-te din a te folosi de fete. E adevărat, sexul nu implica sentimente. Dar te rog, te rog sa nu te mai dai o oaie cand tu esti un lup ce sfâșie inimi si vieți. Nu stii cat dezastru lasi in urma ta...
Opreste-te din a-ti fi rusine sa o ții pe iubita ta de mână de față cu prietenii tăi sau in public. Mi se pare un gest de 2 bani.
Opreste-te din a privi prin hainele fetelor. Nu suntem obiecte ca sa ne admiri tu in acel fel
Opreste-te din a te preface ca esti un crestin! Opreste-te din a face o fata ce are o relatie vie cu Dumnezeu sa renunte la principiile ei.
Opreste-te din a răni cu vorbele. Gandeste-te bine ce vrei sa spui. Daca e ceva ce distruge, taci. Asa e cel mai bine.
Opreste-te din a sta cu o fata doar ca iti ofera ceva.

Opreste-te putin. Reflecta cateva secunde la felul in care te comporți cu o fata. Ii pretuiești inima? Sau o ranesti? Stii, trebuie sa fii delicat. Poate iti e greu, doar esti facut din pământ. Noi, din carnea ta. Esti mai rational. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii si insensibil, sa pornesti furtuni, sa faci ravagii apoi sa spui ca a fost vina fetei. Nu. Gandeste-te. Roaga-te. Cere înțelepciune cum sa te porti. Nu omorî de dragul de a-ti face tu poftele. Nu au dreptul. Nu ai dreptul sa ne invarti cum vrei tu. Stii ca ne ia ameteala si cădem in plasa ta, esti constient. Dar nu profita de asta.
Nu-ti dărui sentimentele tuturor. Una e de ajuns si se merita. Asteapta, ai răbdare. Toate la timpul lor. Sa ai o relatie cu Cerul, cu Tatal, stralucind lumina Sa: asta imi doresc eu si orice fata crestina. Nu ne dorim un pachet de muschi, nici un car de bani. Ofera-ne Cerul, ofera-ne momente de partasie cu Dumnezeu si ne vei cuceri inima. Inima pe care am pazit-o, la randul nostru. :)

2 comentarii:

  1. ma bucur sa vad ca mi-ai urmat indemnul :) foarte bine zis
    "Opreste-te din a-ti fi rusine sa o ții pe iubita ta de mână de față cu prietenii tăi sau in public." - ohohoooo cred ca e una din putinele dati cand vad acest indemn :)) ma bucur sa il vad

    am o imagine salvata in telefon care mi-a fost de folos adeseori sa imi aminteasca niste lucruri. poate ai mai vazut-o, poate nu, dar ti-o dau si tie, poate iti e de folos :) https://goo.gl/p8XGxb

    RăspundețiȘtergere