luni, 24 aprilie 2017

Baietii prin ochii fetelor

Am provocat cateva fete (mai multe) sa incurajeze baietii si sa spuna cateva cuvinte frumoase pentru
ei. Asa ca, spor la citit! De data asta, chiar e mult. Asta ca sa nu mai spuneti ca nu ne gândim la voi.

M.P: Esti special, nu uita asta. Esti un copil al lui Dumnezeu, esti iubit si pretuit. Esti un baiat minunat, atat in exterior, cat si in interior. Stai tare in credinta si nu renunta la visele tale doar pentru ca in fata ta sta un munte. Urca-l, oricat ar fi de mare. Roaga-te mult, deoarece rugaciunea te face cu adevarat frumos. Si nu uita, chiar si atunci cand gresesti, Dumnezeu te iubeste si te iarta, asta daca iti ceri si tu iertare. Te apreciez enorm pentru felul tau de a fi, iubesc modul in care ma incurajezi, cum te raportezi fata de lume si mai mult decar orice, apreciez ca Il iubesti pe Dumnezeu.

S.P: As putea spune ca baietii au fost creati de Dumnezeu cu un scop nobil: acela de a-L sluji pe Dumnezeu cu tot ce au, de a impartasi credinta lor, de a oferi invatatura, de a sfatui sau incuraja pe cei din jur, inclusiv pe noi, fetele. Da, Dumnezeu a pus in voi, dragilor, abilitati si caracteristici pe care noi nu le avem. Pe noi (fetele) ne-a facut "vase slabe" pentru ca a vrut ca voi sa ne fiti alaturi. V-a dat un trup mai puternic, din punct de vedere emotional sunteti puternici. Dar v-a dat si o autoritate mai mare in Hristos. Toate acestea le-a facut cu un scop bine definit de El: sa fiti o incurajare pentru noi si pentru cei din jurul vostru. Asadar, fiti o binecuvantare!

M.I: Sa ramai credincios, sa Il slujesti pe Dumnezeu, iar pe chipul tau sa se vada mereu Hristos. Asta apreciez eu la tine. Curajul de a fi diferit, de a arata modelul barbatului placut lui Dumnezeu, care iubeste Cerul mai mult decat ma iubeste pe mine. Stiu, sunt multe lupte si necazuri in lume. E greu uneori si ai vrea sa renunti. Dar nu uita ce te asteapta in Cer si cate binecuvantari ti-a pregatit Dumnezeu. Stay strong!

M.: Omul frumos în ziua de azi este cel care urcă invers pe scara lumii, înfruntând nu numai turma care coboară, dar și insultele ei. Tu, cel care citești, vei spune că e greu. Astăzi se promovează la rang înalt non-valorile, lucrurile efemere și totul pare cu susul în jos. Tu, cel care alegi să fii călăuzit de adevăratele valori, adeseori ai dus lupte cu tine, poate chiar ai vrut să renunți și contrariat de tot ce se întâmplă, cu o inimă zdrobită și o minte plină de întrebări fără răspuns, ca ultim gest de capitulare ai ajuns pe genunchi. Da, doare! Dar mă bucur că inima ta e în mâna lui Dumnezeu și alegi să fii unic!
A fi unic și autentic presupune curaj! Fii curajos!  Avem nevoie de bărbați curajoși, într-o lume în care se spune tot mai des „Toți bărbații sunt la fel”. Nu! Știm că nu sunteți la fel, dar asumati-vă asta și demonstrați-ne! Atunci veți vedea că nici fetele nu sunt toate la fel.
Caută neîncetat să îți îmbogățești universul interior, înfrumusea-ți sufletul și mintea, citește, practică un sport, slujește în biserică sau în afara ei,  încearcă ceva nou din când în când.Investește în tine, în pasiunile și visurile tale, clădește relații autentice – lumea e sătulă de impostură. Fii o lumină și o binecuvântare acolo unde Dumnezeu te-a așezat. Rămâi ancorat în Dumnezeu!
 Și mai presus de toate: „Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții.” (Prov.4:23) Inima este cea  care dictează atitudinile și ideile, motivațiile, dorințele, voința. Ea dă naștere la cuvintele și faptele care îți definesc viața. Cere Domnului călăuzire să îți arate cum să îți aliniezi viața cu voia, planul și scopul Tatălui. Avem nevoie de bărbați integri, devotați și călăuziți de un scop! Și nu te îngrijora, Dumnezeu ți-a creat și partenera potrivită. Dacă nu ai găsit-o încă, e posibil ca Dumnezeu să nu fi terminat de șlefuit caracterul ei, sau poate El încă lucrează la al tău… și ea se vede nevoită să stea în așteptare. Pe scurt, întotdeauna vom aprecia un bărbat: credincios ( Dumnezeu nu este doar un ornament în viața lui), devotat, cu un aspect fizic plăcut (am fi ipocrite să nu spunem asta), curajos, motivator (om cu viziune), sensibil (este atent la nevoile altora), familist, echilibrat, dornic să învețe și să-și depășească limitele.  Poate sună ca portretul lui Mister Perfecțiune, dar sunt sigură că printre voi sunt asemenea bărbați. Continuați să fiți unici, autentici!

B.E: Trei calitati esentiale ale unui baiat: sa fie hotarat si statornic, adica ce spune sa si faca; sa gandeasca inainte de a actiona; sa aiba o inima plina de bunatate. Nu lasa lumea sa iti fixeze caracterul.

G.S: Esti minunat, intrucat fiinta ta sugereaza putere: nu doar puterea fizica, ci si sufleteasca si spirituala. Esti minunat prin felul in care esti creat si prin faptul ca Dumnezeu te-a desemnat drept "cap al familiei". Esti minunat atunci cand plangi si caracterul tau e modelat de El, in fata Caruia toti suntem slabi. Esti minunat cand dai tot ce ai mai bun din tine, la scoala, la munca, oriunde. Esti minunat atunci cand te comporti frumos cu cei din jur. Fii cea mai buna varianta a ta. Ingrijeste-t de duh, minte, trup si suflet. Noi, fetele, suntem atente la detalii. Si noi va iubim, ca frati in Hristos. Si, cine stie, in viitor probabil ca ne vei fi soti unora dintre noi, cele care va scriem.

I.I: Apreciez harnicia si maturitatea de care da dovada in viata. Pentru noi nu este chiar asa de important aspectul fizic in perspectiva unei relatii. Apreciez sufletul frumos, nu atitudini de badaran. Apreciez sinceritatea, modestia, increderea. Prin acestea poate fi cucerita inima unei fete. Apreciez baietii cu teama de Dumnezeu, sa nu va fie rusine cu El.

D.I: Apreciez baietii care au teama de Dumnezeu, carora nu le este rusine cu El si care au inima predata in intregime Lui. Apreciez baietii care ajuta, care incurajeaza, printr-un zambet sau printr-o vorba buna. Apreciez baietii care se pastreaza curati pana la casatorie, care se roaga pentru viitoarea sotie. Incurajez baietii sa nu isi piarda speranta, demnitatea si sa nu descurajeze.

C.P.: Stiu ca de multe ori noi, fetele, visam la baiatul perfect. Suntem constiente, in acelasi timp, ca nu exista perfectiunea intruchipata intr-un om si vedem asta, in primul rand, la noi. Eu una apreciez baiatul care stie sa traiasca echilibrat: maturitate imbinata cu note copilaresti, seriozitate dar impletita cu umor, un sufet cald  imbracat intr-un chip placut  si mai mult de atat, un crestin devotat care a inteles ca trebuie sa isi traiasca crestinismul iubind neconditionat si slujind Celui care a dat totul pentru el. De aceea, te incurajez pe tine, cel care citesti aceste randuri si poate nu intelegi de esti inca " singur, trist si parasit ": lasa-L pe El sa modeleze viata ta  si nu descuraja pentru ca vine si ziua in care o vei gasi pe cea care a fost creata din acelasi lut ca si tine.


R.B: Vreau sa stii ca apreciez lupta pe care o duci, pentru toate acele momente in care rezisti tentatiilor pentru ca alegi sa fii credincios si sa astepti planul lui Dumnezeu. Apreciez sinceritatea, cand nu promiti mai mult decat poti face, apreciez faptul ca nu te joci cu sentimentele. Imi place asa de mult cand iti dai silinta, chiar daca planurile nu iti reusesc in totalitate. Imi trezeste un deosebit respect dorinta ta de a sluji cu dragoste si de a ajuta. Iti multumesc pentru momentele in care ne sprijinesti si incerci sa ne intelegi, atunci cand esti calm, grijuliu si mai ales, atunci cand zambesti.

S.C: Doresc ca Domnul să te întărească în slăbiciunile tale, într-adevăr este greu ca în această lume să îți păstrezi tinerețea curată și un caracter integru, însă Dumnezeu este Cel ce răsplătește. Rugăciunea este cea mai buna armă cu care poti lupta, roaga-te neîncetat! Calitatea pe care o apreciez este dedicarea ta în slujba Domnului. Îmi plac baietii care citesc, căci un tânăr care citește va fi un adult care gândește.
Să ai simțul umorului, dar și o limită. f
Faceti ca zâmbetul să apară pe fața fetei!

A.C: Eşti ÎNVINGĂTOR chiar dacă nu ai câştigat toate luptele care s-au dat în sufletul şi în viaţa ta. Eşti IUBIT chiar dacă au existat persoane care nu ţi-au împărtăşit sentimentele. Eşti VALOROS chiar dacă nu toate persoanele ţi-au recunoscut meritele. Eşti PUTERNIC chiar dacă ai fost dezamăgit de atâtea ori şi te-ai simţit slab. Eşti important. Eşti mai mult decât crezi. Eşti creaţia lui Dumnezeu. Tu contezi.

A.M.C: Băieți, am acum asa o oportunitate sa spun cat apreciez dedicarea si implicarea voastra sincera in adunare. Atunci cand vă lasati condusi de Duhul Lui, puteti chiar sa atingeti printr-un cuvânt asa de mult. Insa cel mai des, atunci când te lasi condus de Duhul Sau, esti persoana potrivita la locul si momentul potrivit. Curaj, nu descurajati! Chiar daca lupta pe care o duceti nu e usoara, sa stiti ca intr-o zi Domnul vă va rasplati toata truda voastra prin persoana care va fi alaturi de voi. Nu uitati ca noi fetele avem un respect profund fata de voi, doar atunci cand vedem in voi ca aveti o relatie strânsă cu El pentru ca aceasta se reflectă cel mai bine.

A.E.: Dragul meu, as aprecia la tine următorul lucru: Sa nu faci loc în inima unei fete, dacă știi ca nu vei rămâne acolo. Am pățit asta. Am suferit din cauza asta. Nu mă face sa mă îndrăgostesc de tine, dacă vei știi ca îmi vei frânge inima. Nu încerca să te dai la mine, doar pentru a părea cineva în ochii prietenilor. Fii sincer, fidel. Nu încerca sa frangi inima unei fete, pentru ca roata se întoarce.

M.P.: Trebuie sa Îl cunoasca pe Dumnezeu, sa dorească sa crească în El și sa nu caute de capul lui fete pana o găsește pe cea care se potrivește, ci sa "aștepte în tăcere ajutorul Domnului". Sa fie matur, adică sa nu se bage intr-o relație ca sa își implineasca nevoia de afecțiune sau solitudine, plictiseala, ci pentru ca simte ca Dumnezeu i-a pregătit un viitor cu copii și familie. Sa vadă fata ca fiind ceva magic, sa o respecte.

C.B.: As asprecia la un băiat felul de a se comporta: bunele maniere, politețea, bunătatea sufletească si credinta. Dacă le are pe acestea, înseamnă că e un om cu valoare în societate apoi, pe viitor, un soț şi un tată în viața de familie! Fii băiat de bună credință ca viața ta să aibă valoare.

A.P.: Apreciez un baiat care vorbeste, caruia nu ii este frica sa isi arate sentimentele, nu toti au curajul acesta. Apreciez un baiat care nu e o stana de piatra, sa fie credincios si amuzant.


A.S.: Stabilește-ti bine principiile. Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc. Este esențială iubirea ta pentru Hristos.
Fii înțelept. Fii umil. Fii răbdător. Alege-ti cuvintele cu prudență si folosește-te de ele doar pentru a propaga bunătate si adevar.
Ce apreciez cel mai mult la un baiat sunt decența și curajul său. Ia curaj sa fii bun, să iubești, să fii sincer și sa ai credință.
Sa fii un om care nu se teme de dificultăți, ci alege sa râdă in fața lor pentru ca știe ca de partea sa este Dumnezeu.
Toate creațiile Cerului sunt unice. Nu cred in conceptul de frumos/urat, asa ca nu voi comenta aceasta parte. In plus, am considerat dintotdeauna ca doar cine are putin in interior, va pune mare preț pe exterior.

I.S.: Apreciez băiatul sincer, smerit, care are bun simț si milă față de aproapele său. Băiatul cu gândirea curată și aerisită, care este deschis către nou și nu judecă. Apreciez băiatul modest, care știe că mereu mai are ceva de învățat, care știe să-și recunoască greșelile și nu îi este frică să ceară iertare. Este de admirat curajul, în limita bunului simț, capacitatea de a ști să asculte și dorința de a deveni mai bun. Și unul dintre cele mai frumoase lucruri este să aibă inima încredințată în mâna lui Dumnezeu. (P.s. Și să scrie corect!). Esti valoros și rar de întâlnit. Poate că nu-ți dai seama că valorezi mult, tocmai datorită smereniei tale. Sunt sigură că vei fi o mare binecuvântare pentru viitoarea ta soție. Un om ca tine este plăcut Cerului și de aceea, Dumnezeu te va binecuvânta cu femeia care te poate privi prin ochii Acestuia.

L.R: Ceea ce apreciez la un baiat care Îl cunoaște pe Dumnezeu îndeaproape este blândețea lui, bunătatea, gentilețea, faptul ca nu renunța sa creadă în visele sale, în dorințele sale si le pune în mâna Creatorului său, dându-şi silința, făcându-şi partea. De asemenea, sunt uimită de energia si vioiciunea ce o depune în tot ceea ce face.
Nu deznădăjdui! Dumnezeu iti cunoaște inima și toate trairile. El nu va sta nepăsător când îl vei chema, nici nu te va ignora. El are pregătit pentru tine o binecuvântare pentru toate viața!

M.E.D: Dragi băieți, mă bucur când nu spuneți vorbe goale ci în schimb, aveți o vorbire profunda, fără glumele de prost gust.
Îmi place de un băiat atunci când acesta nu se folosește de capacitatea sa de a-mi vorbi seducător, ci în schimb spune lucrurilor pe nume. Nu se teme de adevăr ci îl rostește. Îmi place de un băiat care își cântărește vorbele. Meditează, se gândește și caută un mod adecvat pentru a spune ceea ce gândește; răspunde cu bunătate urii și mâniei. Îmi place de un băiat, care caută zi de zi sa fie mai bun. Fiți tari! Nu va confirmați curentului. E greu uneori, știu, însă totul e cu putință celui ce crede. Viața curată, traita după principii morale va fi întotdeauna la moda!

E.S.: Sunteți așa frumoși când știți să respectați pe cei din jurul vostru, când în mâna voastră se găsește mai mult o carte, decât telefonul mobil. Cei mai frumoși sunteți atunci când mintea, inima si duhul vă sunt incredințate lui Dumnezeu, iar alaturi de El mergeți clipită de clipită pe cărare. Rugaciunea vă face minunați! E așa fain să știm că cineva ne poartă pe brațe de rugăciune, orice s-ar întâmpla știm că lângă noi e un bărbat care are încredere în Dumnezeu și se roagă cu credință.  Vă iubim și vă respectăm pentru tot ceea ce faceți!

C.D.: Ei bine, imi e greu puțin sa spun ceea ce as aprecia la un băiat. Abia ce m-am întors la Dumnezeu și relațiile mele dinainte au fost lumești, călcând peste ceea ce vreau eu de fapt de la un băiat. Mi-aș dori din tot sufletul, în primul rand, sa fie un băiat cu teama de Dumnezeu, crescut în spiritualitate, pentru a ma ajuta sa ma apropii și eu mai mult de El. Sa fie îngrijit, sa ma iubească cu o dragoste sincera, dimineața sa primesc un verset biblic de incurajare, sa se implice în viața mea, și sa se roage împreună cu mine. Aa, si imi plac băieții care poartă ochelari, nu e nicio rusine.

T.U.: Băieților, feriti-va sa va folositi de fete. Dumnezeu v-a dat o puritate sfanta, pastrati-o pentru cea care e din coasta voastra! Nu amagiti fetele si fiti pocaiti, finuti si slujiti-L pe Dumnezeu. Cum il voi cunoaste prin multime pe alesul meu? Va fi cel care va avea privirea indreptata spre cer.

E.D: Apreciez înzestrarea cu care ai fost investit de Sus şi anume faptul ca descoperi valorile care vor dăinui veşnic în mine - inima. Aproape că îmi citești sufletul (şi lucrul ăsta mă surprinde de fiecare dată când vi cu soluții) alfafabetul inimii numai tu și Dumnezeu mi-l cunoști! Încurajezi şi îmi dai putere sa merg mai departe. Prezența ta îmi dă siguranță (unul din motivele proiectiei tale a fost ăsta - protecție). Atunci când descoperi "lucruri noi" spirituale și le împărtășești cu mine e ca și cum mi-ar vorbi Dumnezeu prin tine. Cucerești iubind, nu fluturând cheile mașinii sau punând la vedere portofelul. Îmi place când iei inițiativă, când eşti stăpân pe situație. Rămâi aşa, scoate calitățile la suprafață, defecte avem toți. Eşti creat perfect. Eşti un puzzle pentru o singură fată.

A.A.: Cel mai fascinant in ziua de azi pentru mine este sa vad un baiat indragostit 100% de Hristos. Acest fapt va afecta toate planurile vietii lui: social, familial, emotional, motivationat. Va stii sa fie un adevarat frate, un parinte si un sot minunat, un stalp si un lider in Biserica. Va pretuim, oameni frumosi pentru rabdarea si dedicarea voastra.

L.D.:  Unui baiat i-as spune sa nu renunte in a imparti zambete ce izvoarasc din inima, sa continuie sa ii ajute pe altii atunci cand poate, sa continuie sa isi deschida inima, chiar daca uneori e dureros. I-as spune sa continue sa aibe rabdare, sinceritate si bunatate. Pentru o fata e important caracterul si abia mai apoi exteriorul. Frumusetea izvoraste dintr-o inima daruita mai intai lui Dumnezeu si abia mai apoi viitoarei lui mirese. Sa faca din rugaciune o prioritate. Sa isi poarte bataliile alaturi de Dumnezeu, asa va triumfa.

R.M.: Barbatul care are o inima curata, gata sa daruiasca ocrotire, sensibilitate, bucurie, si tot ce are mai bun, acela este cu adevarat un barbat vrednic de iubit.
Dumnezeu a pus aceasta dorinta in inima barbatului, ca el sa fie dornic, sa ajute, sa ocroteasca, sa daruiasca tot ce e mai bun in el. Frumusetea barbatului adevarat, vine din interiorul inimii lui. Un barbat va alege un scop in viata pentru care sa traiasca, va fi cu picioarele pe pamant, cu maturitate spirituala, convins si convingator in toate privintele cand e vorba de cele mai bune lucruri privind Imparatia lui Dumnezeu si familia.

D.P.: Apreciez un băiat care îl are pe Dumnezeu în centrul vieții sale, căruia Dumnezeu îi este TOTUL.
Un băiat care, atunci când este în Casa Domnului, nu stă cu ochii în rândul fetelor, ci este atent la Cuvântul Domnului, dornic să invețe.
Un băiat care ştie ce vrea (din toate punctele de vedere), este sigur pe el şi cere ajutorul Domnului în orice situație. Eşti special. Eşti prețios şi nu uita ca ai valoare. Chiar dacă unii oameni o subestimează, ceea ce contează cu adevărat este ceea ce spune Dumnezeu despre tine, pentru că El te cunoaşte în totalitate.Nu uita să fii un om neprihănit, pentru că:
"Buzele celui neprihănit înviorează pe mulţi oameni..." Proverbe 10:21

N.A.I.: Așteptarea celor neprihăniți nu va fi decât bucurie! Când treci prin perioade în care totul pare pustiu, când nu e nimeni pentru tine, când ești descurajat de toți, Dumnezeu e acolo pentru tine! Fii tare​, om frumos! Crede că tot ceea, ce ți-a pregătit Dumnezeu, se va împlini. Să nu te îndoiești și să nu renunți. Te apreciez prin simplul fapt că înainte să cauți persoana potrivită pentru tine, îl cauți mai întâi pe El. Caută să fii în legătură bună și sfântă cu Dumnezeu. Tine minte, "Dumnezeul tău te-a facut puternic." (Psalmul 68:28)

C.B.: In primul rand, apreciez baietii care se indragostesc mai intai de Dumnezeu si apoi de fete. Apreciez sinceritatea si simtul lor protector. Apreciez baietii care raman curati si care se uita doar la o singura fata. Sunteti speciali!

A.H.: Sincer nu stiu cum sa încep. Cine ar stii? Cand vorbim despre tine, deja ne imaginăm. Eh. eu una as putea vorbi o zi despre voi fara sa ma opresc. În ce ne oprim: coafura, care va caracterizeaza, ochi, chiar si fizicul, pentru ca mai intai va vedem si, nu in cele din urma, pe cel mai important loc: inima, cea care ne protejeaza. Apreciez sinceritatea inimii. Ne simțim protejate prin curajul de care dati dovada si prin încrederea pe care o inspirati mereu. Bărbăția adevarata e clădită intai din curaj iar mai apoi din dragoste si credinciosie! Si ce ne mai place să va vedem cu Biblia în mână si cât adorăm momentele în care ne apropiați de Dumnezeu! Nu uitați că oricum a-ți fi sau oriunde a-ți fi,sunteți iubiți si prețuiți! Vă încredințez în brațul Domnului.

S.V.: Pentru tine, cel care citești aceste gânduri. Nu uita ca ai mare valoare în ochii lui Dumnezeu. El are toată puterea în relația cu fiecare dintre noi, dar surprinzător, El ne dă libertatea de a-i spune da sau nu. Dumnezeu care a pus stelele la locul lor spune ca este mândru de tine. Ceea ce apreciez cel mai mult la tine, ca bărbat, este că-L iubești și răspândești mireasma cunoașterii Lui Dumnezeu dintr-o inima curată.

M.N.: Băieții merită apreciați. Merită încurajați. Deseori duc lupte pe care noi fetele nu le-am putea intelege. Dar cu ajutorul Domnului si cu rugăciunile noastre vor fi biruitori. Dragi băieți, rămâneți lângă Domnul. Noi ne rugăm Domnului pentru voi ca El sa vă călăuzească. Da, sunteți speciali. Mereu ați fost speciali. Domnul v-a facut speciali. Nu trebuie sa aveti masini care mai de care, nu trebuie sa aveti mușchi sau freze ca sa ne cuceriți. Caracterul vostru frumos ne cucerește. Faptul ca in voi Il vedem pe Dumnezeu ne face sa va iubim. Grija pe care ne-o arătați, dorința de a ne sprijini, faptul ca sunteți mereu grijulii si fideli: acestea ne fac sa va apreciem. Apreciem la voi faptul ca va luptati sa va păstrați curați atât trupul cat si cugetul. Stim ca este greu dar Dumnezeu va va ajuta, ne rugam ca sa fiți biruitori. Sunteți eroii noștri, dragi băieți. Sunteți cavalerii nostri care ne salvați si ne iubiti pana la adânci batraneti. Sunteți minunați si asa veți rămânea mereu. Fiți tari, noi va apreciem si va vom încuraja mereu sa fiti biruitori.

F.D.: Fetelor, standardele lui Dumnezeu pentru un baiat credincios  sunt diferite față de cele ale lumii. Dacă este prezentabil, cu muschi, conduce o mașină sport, are o poziție bună în afaceri, de  preferat și un titlul academic, nu valorează cu nimic. Apreciază un baiat care Il pune pe Dumnezeu pe primul loc, in orice, indiferent de situație, accentul fiind pus pe investiții cerești! Dragostea Lui se va reflecta pe chipul său. El  te va conduce în fiecare zi mai aproape de Dumnezeu! Multe binecuvântări!

D.B.: Ce apreciez la un bărbat este frica de Dumnezeu. Un bărbat care știe să te respecte,să te aprecieze,să te facă să te simți iubită chiar și prin felul cum te privește este un bărbat care are tot respectul meu. În ziua de azi, bărbații au ajuns să fie greu de găsit, spun asta pentru că, acum contează mai mult ce masină ai, cum te îmbraci, etc. Dragi bărbați, comportamentul vostru și felul în care vă raportați la o femeie sau la cei din jur face mai mult decât toate acestea la un loc. Un bărbat trebuie să fie frumos în ceea ce privește caracterul ,aspectul fizic este mai puțin important.  Așadar, mai mult apreciez un bărbat care se preocupă de interiorul lui citind Biblia, învățând din Cuvântul Său decât unul care se preocupă de exterior mergând în fiecare zi la sala.

D.C.: Ce apreciez la un baiat? Apreciez lucrurile rare. Baiatul care prefera sa stea cu Biblia in mana 90 de minute in locul unui meci de fotbal. Baiatul care este prezent saptamanal la biserica, nu cu trupul pe scaun, ci cu inima  asezata in fața lui Dumnezeu. Baiatul care intinde o mana de ajutor celor nevoiasi si  nu cere nimic in schimb. Baiatul care este constient ca Dumnezeu  doreste loialitate, infranare si supunere totala. Baiatul care se roaga pentru viitoarea lui sotie. Si sa nu uitam de baiatul care stie sa asculte si sa iubeasca. Dragi,baieți/bărbați,să rămâneți in ascultare de Dumnezeu, să nu vă mulțumiți cu jumătăti de masura, să nu va indepartati de la caile Domnului si nicio clipa sa nu dati inapoi.

R.C.: "În ochii mei, un baiat creştin este cel mai  minunat dar din partea lui Dumnezeu . Fetelor, nu stiu ce vreti voi, dar eu îmi doresc din suflet să am parte de un baiat creştin, de baiatul pentru care ma rog de câțiva ani. Nu va pierdeti timpul cu baieti care nu Il au pe Dumnezeu.  Nu te lasă inselata de vorbe frumoase, draga mea! Caută un baiat crestin care îl iubeste enorm de mult pe Dumnezeu, care se roaga pentru tine (viitoarea sotie). Nu te uita după acel baiat care este înconjurat de fete. Roaga-L pe Dumnezeu să te pregateasca pentru cel mai minunat dar din partea Lui . Ceea ce iubesc la un baiat este modul lui de gândire, felul în care vorbeşte, cum se exprima. Iubesc să vad ca dă îndemnuri, că vorbeşte din Biblie.  Iubesc vocea minunată, ador să aud baieții cântând. Ceea ce apreciez la un baiat este felul în care se comportă cu cei din familia lui, asta denotă respectul si dragostea lui. Băiatul perfect e acela care are o relatie vie cu El, nu acela care îţi pune lumea la picioare pentru 2 secunde si apoi suferi o viata intreaga.

A.P.: Apreciez un baiat care vorbeste, caruia nu ii este frica sa isi arate sentimentele, nu toti au curajul acesta. Apreciez un baiat care nu e o stana de piatra, sa fie credincios si amuzant.

A.M: As vrea sa scriu despre tine. Despre cel ce duce lupte singur, despre cel ce, desi ceva ii spune sa renunte, dar el lupta. Lupta in rugaciune, lupta prin cuvant , lupta cot la cot cu Dumnezeu,  iar finalul e glorios alaturi de Dumnezeu, invingator. Planul lui Dumnezeu cu privire la tine este desavarsit, iar rabdarea iti va  destainui binecuvantari ceresti. Pune-L pe Dumnezeu in lucrurile mici, ca mai apoi  sa-I privesti credinciosia in lucrurile mari.

M.U.: Fii diferit! Apreciez la un baiat caracterul si modul in care cauta sa Il implice pe Dumnezeu in viata lui pentru a putea fi lumina in aceasta lume obscura si plina de rautati!Adevarata valoare a unui baiat nu sta in bani, nici in lucrurile firesti, ci in trasataturile sufletului, felul cum relationeaza cu cei din jur. Va incurajez sa ramaneti statornici si sa cautati sa il puneti pe Dumnezeu pe primul loc in viata voastra. Oricat de mare ar fi lupta, nu uitati ca aveti un Tata care va va rasplati alergarea!

Eu: Apreciez faptele, momentele de tacere, cand doar inima poate vorbi. Apreciez zambetul, de fapt iubesc zambetul, unul sincer. Apreciez un baiat care are rabdare cu mine, care are rabdare in a ma cunoaste, pas cu pas. Apreciez dragalasia lui, felul in care isi arata dragostea. Apreciez un barbat care citeste, care e interesat de cultura. Iubesc un baiat cu Cerul in inima. Cu valori sanatoase. Un barbat care stie sa planga, fara frica. Un barbat care ma iubeste si care nu e o stana de piatra. Sa-l aiba pe Dumnezeu si sa ne apropiem amandoi si mai mult de El.

Multumesc enorm fetelor care au contribuit. Cuvintele sunt putine, chiar daca articolul e fooooarte lung. Sper ca ai inteles ce fel de baiat esti sau in ce fel de baiat trebuie sa te transformi: in barbatul cu Dumnezeu in inima.4 comentarii:

 1. Mulțumim pentru încurajări fetelor!

  Dumnezeu a știut perfect ce i-a lipsit lui Adam, anume un vas care, la prima vedere pare fragil, dar asta pentru ca este unul prețios.

  Prin urmare, într-o zi fiecare dintre voi va creste valoarea unui bărbat dacă nu ati si făcut asta deja.

  Rețineți, descoperirea cuvintelor lui Dumnezeu da lumina (Psalmul 119:130), asa ca nu încetați sa umblați prin credință în toate, iar nu prin vedere.

  Fiți binecuvântate.

  RăspundețiȘtergere
 2. arata-ti sentimentele si devii o tinta sigura. pt batjocuri bineinteles. si de la cele care nu prea le vezi facand asta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca privesti partea urata a lumii niciodata nu vei fi fericit. Sunt multi oameni care te dezamagesc,dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Poate Domnul vrea sa iti arate ca nu trebuie sa iti pui increderea in oameni,ci in El! Domnul te iubeste si pe tine,chiar daca nu vezi acum,asta! Iti spune cineva care trece prin aceleasti incercari! ;D

  RăspundețiȘtergere