marți, 18 aprilie 2017

Esti un fugar?

Sunt momente cand intunericul e prea gros si la capat nu se mai vede nicio luminita. Sunt momente cand ranile incep sa doara din nou, cand altii pun mana si apasa si simti cum te stingi incetul cu incetul. Sunt momente cand nu mai intelegi nimic si nici nu te mai astepti la ceva. Pur si simplu teama nu te lasa sa te ridici pentru ca de fiecare data cand ai facut asta, ai mai primit o lovitura. Mai dura si mai rece. Cand se intampla ceva rau, dai vina pe Dumnezeu. Si incepi sa fugi de la El, sa te ascunzi, sa te acoperi cu o mare de tristete din care cu greu mai iesi din ea. Te incurci in cuvinte si ai vrea sa dispari, sa nu te mai vada nimeni. Si culmea, mereu spui ca nu vei mai fugi. Dar asta e. Esti un om. Plin de slabiciuni.
Si tocmai aici e frumusetea. Ca Dumnezeu vine si te cauta. Uneori fugi departe si nu mai zici nimic, chiar daca tacerea doare mai tare. Dumnezeu nu Se lasa si te cauta prin toate colturile intunecate, dureroase si lipsite de viata. Si cand te gaseste, te astepti sa iti intoarca spatele, dar se intampla exact contrariul. Te astepti sa privesti niste ochi de piatra, dar de fapt gasesti numai iubire si iertare. Si nu mai intelegi nimic, ci simti cum te ridica de jos, te trezesti in bratele Lui si mergi mai departe. Dar nu mai mergi tu, ci Dumnezeu. Pentru ca tu nu mai poti. Si in timp ce te tine in brate, iti canta o taina. Apoi iti spune sa nu mai fugi, ca daca te vei intoarce, te va durea si mai tare. Tu poti doar sa-L privesti si sa spui un "da" sincer. Dar stii ca esti om cu slabiciuni si uneori nu mai poti face un pas inainte. Asa ca alegi sa fugi iar inapoi, chiar daca nu vrei asta.
Frumusetea lui Dumnezeu se arata atunci cand El deja stie ca vei mai fugi. Si totusi, mereu iti va lipi bucatile frant din inima. Va face sa creasca speranta in mijlocul intunericului. Va aduce ridicare atunci cand spui ca nu se mai poate. Cand iti spune ca te iubeste si ca esti de pret atunci cand cazi iar. Dar stii ca El te va ajuta mereu sa lupti. Chiar si atunci cand e imposibil si vei vrea sa fugi si sa te ascunzi, El iti va lumina calea si te va tine de mana ca sa nu iti mai fie frica de umbre. Ele oricum nu iti pot face ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu