marți, 4 aprilie 2017

Vei intelege mai tarziu

Sunt momente cand totul ti se pare de neinteles si ai vrea ca totul sa se termine. Sunt momente cand
ai vrea sa nu mai plangi, sa nu te mai doara, sa nu mai simti nimic, sa nu mai fi ranit. Te intrebi cand se va sfarsi aceasta noapte grea, cand vor aparea zorii si la tine. Dar stii, atunci cand esti cazut inveti cel mai bine lectia. Cand nu mai vezi nimic, cand te vezi neputincios, atunci poti fi modelat. Durerea te transformă si este amara pentru o vreme, dar dulce pentru vesnicie. Stiu ca ai vrea sa se opreasca totul. Poate ai obosit sa mai lupti, sa mai crezi, sa mai canti atunci cand lacrimile iti umplu ochii. Dar spune-mi cum ai cunoaste pacea cereasca atunci cand te afli in mijocul furtunii? Cum ai mai cunoastea mangaierea lui Isus atunci cand zi dupa zi si noapte dupa noapte Ii spui cum nu mai poti face nici macar un pas in fata? Cum ai mai putea iubi si cum ai mai putea zambi, cum ai mai putea avea Cerul in inima daca nu ai cunoaste suferinta?
Dragul meu suflet, daca esti atent macar putin la ce iti spun acum, asculta: Dumnezeu e langa tine. In aceasta lume sunt multe probleme, stiu. Sunt multe necazuri, multe vijelii care te-au clatinat, te-au zdrobit si te-au ranit. Dar atunci cand Dumnezeu pune mana pe ranile tale, fii sigur ca de acolo vor creste flori. Si la sfarsit, fara sa iti dai seama, ti-a facut un buchet din florile care ti-au crescut din pamantul atat de mult lucrat de-a lungul vietii.
Orice vale are o poveste de spus. Daca nu o vei putea spune tu, va fi citită de altul care vine dupa tine. Contează cum ai pasit si ce ai lasat in urma acesteia. Ai lasat un loc plin de izvoare sau un pustiu?
Stiu ca nu e usor dar cred cu tărie ca Dumnezeu poate preface întunericul din jurul tau in lumina. Poate chiar azi sau poate de maine. Dar tu priveste mereu spre Cer, stiind ca acolo, intr-o zi, te vei odihni iar lacrimile vor seca pentru totdeauna. Nu descuraja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu