joi, 18 mai 2017

Pentru cei ce au gresit

Stiu ca sunt N articole despre puritatea
inainte de căsătorie. Ca trebuie sa astepti, sa te rogi pentru acel cineva, sa investesti in inima ta. Dar nu am citit un articol pentru persoanele care au călcat pe bec. Care au facut acel pas înainte de a se înfătisa curați inaintea lui Dumnezeu, alaturi de persoana iubita.
Scriu acest articol pentru tine, dragul meu, care poate ai gresit si nu ai gasit intelegere din partea unor persoane. Nu stiu, poate ai fost amăgit sau poate te-a luat cu multe vorbe dulci si ai crezut fiecare cuvințel in parte. Poate ai crezut ca te iubeste si ai vrut sa iti arăți dragostea. Dar a plecat imediat dupa ce ai oferit tot ce ai avut de preț, rămânând intr-un pustiu. Stiai ca vor fi si consecințe. Poate ai auzit vocea Lui care iti spunea sa nu faci asta, dar iti spunea cu dragoste, pentru ca stia ca vei suferi. Acum regreți. Nu te poti ierta, chiar dacă Dumnezeu a facut asta. Si te iubeste la fel de mult.
Nu te condamn. Nu te judec. Si eu as fi putut sa cad in groapa asta, asa cum si tu ai putea sa cazi in groapa mea. Nu trebuie sa ne judecăm doar pentru ca pacatuim diferit. Dar asculta: trecutul tau nu te defineste. Daca iti pare rău si ti-ai cerut iertare, esti iertat. Traieste liber in libertatea Sa. Esti la fel de important. Esti iubit si la fel de frumos. Poate ceilalti se uita urat la tine, cei din biserica, prietenii, familia. Dar Dumnezeu nu. Esti iertat. Nu-i asa ca e minunat? In ciuda a ceea ce ai facut. Nu te gândi ca poate persoana cu care te vei căsători nu te va iubi din cauza a ceea ce ai facut. Daca dragostea e de la El, fii sigur ca te va iubi cu toata inima, iti va iubi trecutul, greselile, toata inima ta franta. Dragostea acoperă totul. Ea leagă răni, sărută locurile sângeroase, cicatricile.
Esti de pret. Esti iubit. Esti important. Nu lasa trecutul sa te definească. Nu esti o greseala. Cu toții gresim. Important e ca ai invatat o lectie. E dureroasă, nu zic nu. Dar lasa gândurile, lasa frica si traieste din nou.
Ah, am uitat sa zic: lasa in urma persoanele care te arata cu degetul. Ei nu stiu sa iubească. Nu lasa buruienile lor sa strice grădina ta.

3 comentarii:

 1. Postura de Predicator te prinde foarte bine... Keep going...

  RăspundețiȘtergere
 2. Unde este iubire nu exista greseli.
  Iertarea vine din iubire,
  Speranta din dorinta
  Frumusetea...din iubirea Lui Dumnezeu pentru om!

  PS Crede in Dumnezeu! EL este Cel ce da porunca inimii!

  RăspundețiȘtergere