luni, 3 iulie 2017

Bună, inimă

Bună, inimă. Stiu, eşti căzută. Stiu, ai şi
răni si simt cât te dor. Dar aşa se întâmplă când strângi cioburi în palme. Te ranesti. Am strâns mii de cioburi, crezând că fiecare e un vis, ca fiecare sticlă este colorată, oarecum văzând un curcubeu în fiecare. Dar când am pus mâna, s-au fărâmat toate visele şi de undeva a început să picure sânge. Nu am băgat în seamă asta, am zis ca pot merge înainte. Dar ce rău e să pornești iar la drum fără să ai rănile bandajate.
Bună, inimă. Ai visat mult si ai zis că vei schimba lumea din jurul tău. Dar ai obosit așteptând, ai obosit sperând şi eu nu am băgat de seamă. Te-am forțat prea mult si nu ar fi trebuit. Dar stii ceva? Sunt mândră cu tine. Sunt mândră de rănile purtate şi de tot ce e sfărâmat în ea. Ai purtat lupte grele, ai plâns în fiecare noapte şi totuși, nu te-ai oprit din bătut. La un moment dat băteai asa de încet încât a trebuit să pun mâna pe piept să văd dacă mai simt. Şi încă o fac. Asta e una din slăbiciune tale, inimă. Simți prea mult.
Bună, inimă. Nu-i nimic dacă nu mai poți. E nevoie de o pauză. Uneori nu Îi înțelegi planul lui Dumnezeu şi nu stii pe unde să mergi. Totul e în ceață. Nu îți mai stii rostul, nu stii ce trebuie să mai faci. Dar un lucru e clar: trebuie să bați. Să închei ziua cu Dumnezeu. Chiar dacă suspinele țin locul cuvintelor, nu e nimic. El înțelege foarte bine lacrimile şi durerea.
La un moment dat, în inima ta va fi o grădină, iar ceilalți vor rupe flori din ea şi buchetele vor răspândi parfumul ceresc. Dar ține minte, dragă inimă: florile cresc doar dacă sunt lacrimi. Unde Soarele pătrunde printre crăpături.
Bună, inimă. Poate dimineața va fi bună.

Un comentariu:

  1. Am incredere in Tine...Doamne!...chiar daca inima doare uneori...
    Dupa durere...vine si bucurie :)

    RăspundețiȘtergere