joi, 31 august 2017

Către fata care nu este niciodată apreciată

Am avut gândurile acestea scrise în
inimă de ceva timp, doar că m-am gândit că acum este momentul să le public.
Draga mea, nimic din ceea ce faci nu este în zadar. Poate că muncești zile întregi, iar nopțile nu mai sunt demult odihnitoare. Încerci în fiecare zi să îți faci treaba din ce în ce mai bine, dar ai obosit. Parcă nimeni nu te încurajează să înaintezi, nimeni nu îți spune cât de frumos lucrezi. Ai vrea să renunți, nu-i aşa? Ce rost are să faci atâtea, dacă nimeni nu aruncă o privire? Observi cum alte persoane sunt aplaudate, apreciate, iubite pentru ceea ce fac.
Stii, nu toți te vor încuraja, dar asta nu înseamnă că trebuie să te oprești. Tu ai un dar. Poate şti să desenezi, poate ai o caligrafie frumoasă, făcând fel de fel de ilustrații. Poate ai fost binecuvântată cu o voce deosebită. Poate scrii şi publici gândurile, trăirile şi tot ceea ce simți. Poate îți place să lucrezi cu copiii, să îi înveți. De ce să renunți din a face ceea ce ti-a fost dat să faci?
Felul tău de a lucra este unic. Darul tău este unic. Nu îți tăia singură aripile date de Dumnezeu. Cu ele poți zbura departe, departe, până la Cer. Oricum, nu Cerul este limita, ci sufletul tău. Vei zbura şi vei crea cât permiți tu. Dacă privești mereu în jos, la oamenii care te descurajează, care arată mereu cu degetul spre greselile tale, dacă te lasi condusă de eșecurile din trecut, dacă îți spui că nu poți, atunci nu vei realiza prea multe.
Nu trebuie să continui datorită aprecierilor. Tu continuă pentru că, prin darul tău, poți schimba pe cei din jurul tău. Tu continuă, punând dragoste în tot, chiar dacă nimeni nu observă. De fapt, hai să îți spun ceva: vede Dumnezeu. El vede câte faci şi câți îți sunt alături. El vede toate acele lucruri "mici" la care construiești zilnic. În fiecare zi îți desenează pe cer atâtea desene, dar cine îsi aruncă ochii spre ce a pictat El? Ai văzut cum se îmbină culorile în apus? Sau cum se schimbă nuanțele la răsărit? Şi totusi, cerul continuă să picteze în fiecare moment, chiar daca noi uităm să ne bucurăm de asemenea tablouri.
Nu renunța. La un moment dat, cineva te va admira. Sunt sigură că şi acum sunt persoane care fac asta, dar ai tendința să te concentrezi pe ce este negativ. Cineva va vedea ce ai făcut, se va opri în loc şi va păstra în inimă mesajul tău. Nu trebuie să te aplaude toți. Investește în ceea ce ai primit şi nu vei mai regreta o clipă. Continuă să visezi imposibilul, continuă să trăiești fiecare zi, cu bune şi cu rele, iubind, dăruind şi zburând pe aripile vântului, cu Dumnezeu.

2 comentarii:

  1. Când îti cunosti identitatea si misiunea ce-ai primit,
    vei merge înainte prin credinta,urmându-l pe Hristos cel rastignit.

    RăspundețiȘtergere