sâmbătă, 9 septembrie 2017

Apus

In fiecare apus e ceva diferit. In fiecare apus ma regasesc sau ma pierd, disparand odata cu lumina. Cand eram mica, cineva mi-a spus sa ma uit pe cer atunci cand apune soarele si atunci cand voi vedea prima stea rasarita, sa imi pun o dorinta. Ghici cine era cu ochii pe cer in fiecare seara. Am pus dorinte dupa dorinte, inchideam ochii si zambeam fericita. Imi spuneam secretele atunci cand culorile se amestecau de la portocaliu, la roz, totul transformandu-se intr-un albastru din ce in ce mai inchis.
In fiecare apus e ceva diferit, asa cum in fiecare om soarele straluceste diferit sau chiar deloc. Stii, ti-am mai spus, imi place sa ma uit la oameni, dar nu prea mult. Incerc sa gasesc in ei cate un cer senin si o stea rasarita. Oh, dar nu prea gasesc, sunt prea multi nori si atunci cand le prind privirea, ori eu imi inchid ochii ori ei isi inchid inima, pitindu-se dupa ziduri. Ce iti mai e si cu zidurile astea groase, cine le-o fi inventat. Ah, da, tu si cu mine le-am construit, am uitat. Sunt mai uituca, de fel.
Dupa cum spuneam, am cautat in cativa oameni acea stea care rasare prima. Sincera sa fiu, nu am zarit-o. Nu ma lasa sa o vad, le e teama ca o sa le fur dorinta, dar ei nu stiu ca dorintele mele s-au transformat in rugaciuni, de-a lungul timpului. Sau poate le e teama ca o sa le scriu cateva randuri pe cerul inimii lor. Ah, cat mi-as dori asta, macar de mi-ar da o sansa...
Astazi nu mi-am mai pus dorinte, ci am scris frumos pe niste hartiute ce am vazut. Am deschis geamul, am lasat vantul sa imi intre in casa, am spus buna lunii. Mi-am dres glasul si I le-am citit lui Dumnezeu. In timp ce citeam, hartiutele mi-au zburat din mana. Si-au facut aripi si au zburat, acum nu stiu cine va prinde ce am scris. Daca vei dormi in noaptea asta cu geamul deschis si vei gasi de dimineata o hartie, sa stii ca e de la mine. Sper ca nu te superi.
Cate lucruri se intampla dupa ce apune Soarele, nu-i asa?


5 comentarii:

 1. Acum inteleg de ce am gasit o hartiuta, scrisa, pe geamul meu... :)
  Era de la tine. Erau cuvinte insiruite...erau ganduri...am citit rand cu rand, cuvant cu cuvant. Mi-au placut mult!Semana perfect cu hartiuta scrisa de mine. Doar ca eu nu am avut curajul sa deschid geamul si sa privesc stelele. Am lasat hartiuta sub perna mea.
  :)

  PS Noapte buna!

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos gînd,m-am simțit ca citind paginile unui fragment de poveste. interesant stil.

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos stii sa citesti în stele,apoi s-asterni cuvinte-n biletele !

  RăspundețiȘtergere