luni, 18 septembrie 2017

Draga mea, luptă împreună cu Dumnezeu

Niciodată nu am fost o fată curajoasă.
Niciodată nu am fost îndrăzneață. Sau, dacă stau să mă gândesc mai bine, am fost. Înainte, legam prietenii foarte repede, eram lipicioasă şi plină de viață. Eram "spaima" parcurilor, râsetul meu se auzea de la un capăt al oraşului până la celălat, puteam privi oamenii fix în ochi fără să îmi mut privirea din 5 în 5 secunde. Însă, ceva s-a întâmplat când aveam 15 ani. Nu ştiu prea bine ce, dar m-a schimbat total. 
De atunci, îmi e foarte greu să privesc oamenii în ochi atunci când vorbesc cu ei. Îmi este frică să pornesc o conversație, îmi este frică să îmi exprim punctul de vedere şi dacă o fac, trebuie să îmi "schițez" discursul în cap, să stiu cu ce să încep şi cu ce să termin, să îmi reglez vocea, ca nimeni să nu îsi dea seama că îmi tremură. Bineînțeles că nu iese aşa cum aveam în cap, totul sfârsindu-se cu bâlbâieli, palpitații şi nopți fără somn. Cu greu îmi găsesc locul şi cu greu mă fac înțeleasă, aşa că am ales să scriu. Foaia nu râde de mine, nici nu mă privește urât, iar cuvintele curg lin şi fără oprire. De fapt, scrisul chiar vindecă răni adânci. 
Eu sunt foarte visătoare şi foarte cu pluta, aşa că îmi e greu să revin cu picioarele pe pământ, dar şi când o fac, e ca o prăbușire dură. De multe ori m-am întrebat oare cum voi reuși să aduc la viață cele câteva vise pe care le am, atâta timp cât privesc de la distanță totul. Uneori, mă apropii, dar când îți lasi inima expusă, este imposibil să nu fie rănită. Tocmai aici am găsit frumusețea. Am înțeles că Dumnezeu clădește frumusețea din tot ce e spart, sfărâmat, zdrobit şi crăpat. Exact ca inima mea. Şi, cred că şi a ta. 
Draga mea, poate te regăsești puțin prin ce am scris. Poate privești totul cu teamă, poate mulți nu te înțeleg şi nici nu încearcă, poate îți este frică şi stai deoparte. Vreau să îți spun că Dumnezeu poate face prin tine lucruri extraordinare! Dar, bineînțeles, îți trebuie curaj. Trebuie să faci acel UNIC pas pentru ca felul tău de a te privi să se schimbe. Totuși, trebuie să stii că schimbarea nu se va face peste noapte. Vor fi momente când vei vrea să renunți, să plângi, să te arunci într-un gol şi să te ascunzi de toți. Vor fi momente când oamenii te vor dărâma, vor râde de tine, te vor împinge şi te vor lăsa deoparte. Dar, stii de ce? Pentru că tu eşti DIFERITĂ. Ei văd că tu ai ceva prin care poți străluci. Draga mea, nu renunța. Mergi cu Dumnezeu de mână, căci El ştie ce frumusețe a creat şi tot El a așezat o comoară în inima ta. Esti născută exact la timpul potrivit, tocmai pentru a străluci, pentru a merge cu putere, cu grație într-o lume care decade din ce în ce mai mult. Esti creată să ridici steagul biruinței, să fii o luptătoare. Ai cicatrici, dar fiecare rană are o luptă de povestit. 
Tu ai o voce. Poate nu o poți folosi în public, poate eşti ca mine. Dar, ai o voce. A mea este scrisul. A ta poate fi muzica, pictura, lucrarea cu copiii, acea mică afacere pe care o ai de puțin timp. Poate că vocea ta este mângâierea sau încurajarea sau puterea de a găsi ceva frumos în orice capitol urât. Darul, talentul pe care îl ai este vocea ta, superputerea ta de a lăsa ceva frumos şi demn de amintit despre tine. Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze prin tine. 
Draga mea, poate eşti timidă. Eu recunosc, sunt, şi încă foarte tare. Dar ştiu că Dumnezeu are un plan cu mine şi un viitor binecuvântat. Stiu că El poate face mai mult decât cer sau gândesc, iar minunile Sale sunt fără număr. Stiu că Dumnezeu mă înțelege şi stie prin ce trec. Si mai ştiu că sunt o învingătoare prin Acela care a învins totul, inclusiv moartea, pe cruce, aducând viața şi parfumul ei prin învierea lui Hristos. 
Draga mea, râzi de ziua de mâine, căci totul este în control. Du-te cu puterea pe care ai primit-o şi strălucește frumusețea cerească.
Draga mea, luptă alături de Dumnezeu. 

5 comentarii:

 1. Frumoase îndemnuri si încurajatoare.
  Binecuvântari sfinte.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, asa este...dar uneori e asa de greu :(

  RăspundețiȘtergere
 3. Fii binecuvantata de Tatăl Ceresc! E foarte adevarat ceea ce ai scris..si chiar ma regasesc acolo!Continuă in ceea ce faci,fii o binecuvantare pentru cei din jur! Multe binecuvântari!! 😙

  RăspundețiȘtergere