sâmbătă, 23 septembrie 2017

Femeia înțeleaptă îşi zideşte casa

Am subiectul acesta de ceva timp pe
inimă. L-am tot amânat, am tot întors paginile, dar gândurile acestea au rămas înrădăcinate. Nu am prea multe de zis, asa că te rog să îmi ierti stilul de a scrie acum.
Draga mea, nu esti o ciudată dacă aștepți persoana potrivită. Nu e nimic de râs dacă ai ajuns la nu stiu ce vârstă şi nu ai avut un prieten. Nu e nimic gresit la tine. Nu e nimic gresit dacă ceri călăuzire în legătură cu o anumită persoană. Nu e nimic gresit dacă te rogi de pe acum pentru viitorul tău soț. Stii ce spune Dumnezeu în Proverbe?

"Femeia înțeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu insesi mâinile ei". (Proverbe 14:1)

Femeia înțeleaptă îsi zideşte casa. Totul are un început, iar căsnicia face parte din acest capitol. Cea mai puternică căsnicie este aceea începută în rugăciune, atunci când poate nici nu stii acea persoană. Rugăciunea este temelia familiei, cea care va face ca locuința ta să nu se clatine în urma furtunilor care vor veni peste ea. Dacă alegi să pui astfel de cărămizi, ai făcut un pas înainte.
 O altă cărămidă rezistentă este iubirea ta pentru Dumnezeu. Alegând să îți predai visele, dorințele, planurile lui Dumnezeu, alegând voia Sa pentru viața ta, chiar dacă nu înțelegi ce se întâmplă- asta înseamnă să pui pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta. Alege să construiești o casă, punând voia Sa mai presus de căile tale.
Zidirea unei case cere multă răbdare, pricepere şi înțelepciune, iar toate acestea nu vin peste noapte. Înainte de a te ruga doar pentru viitorul tău soț să fie aşa şi pe dincolo, roagă-te să fii un ajutor potrivit, o femeie puternică şi credincioasă, o femeie care nu se lasă clătinată de orice val, ci înoată mereu împotriva curentului. Nu este usor şi stii foarte bine asta, dar nu e imposibil. Credința pe care o ai în inimă te va ajuta să muți munții sau să îi urci.
O femeie înțeleaptă este aceea care îsi păzește inima. Chiar dacă o lasă deschisă pentru toată lumea, ea ştie că este o poartă pe care o va deschide doar unei singure persoane, iar dincolo de ea se află o grădină.
Draga mea, ştiu că nu este usor să stai în picioare în lumea de acum, dar prin harul şi puterea lui Dumnezeu, poți zidi o casă, luptând în rugăciune pentru persoana pe care o iubești, pregatindu-te să fii un ajutor potrivit şi iubind. Până la urmă, nu faci nimic fără dragoste, iar o casă fără ea se va dărâma la primul şuvoi. Poți alege astăzi să fii ori femeia înțeleaptă, ori femeia nebună. Depinde de tine.

3 comentarii:

 1. Depărtează-te de nebun,
  căci nu pe buzele lui vei găsi ştiinţa. Înţelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă,dar nebunia celor nesocotiţi îi înşală pe ei înşişi.

  ,,Înţelepciunea nici nu se împrumută
  nici nu se cumpără; şi dacă ar fi de vânzare,n-ar găsi cumpărători. Nebunia, în schimb,se cumpără zilnic'’(Seneca)

  Cine poate găsi o femeie virtuoasă? Preţul ei întrece mărgeanul.(Proverbe 31: 10)

  Cu ajutorul înţelepciunii, oamenii se aşază veşnic în inimile tututor generaţiilor, pe când cei neînţelepţi degrabă sunt uitaţi din conştiinţa tuturor.

  PS Noapte buna!

  RăspundețiȘtergere