marți, 26 septembrie 2017

Vindecare

Ah, şi poate rănile încă te dor. Poate
mai privești din când în când la locul care, uneori, mai sângerează. Şi, ca să fie mai frumos, mai vine câte un curios, pune mâna şi apasă. Tu nu îi arăți ca te doare, dar lacrimile îți umplu ochii şi nu stii încotro sa fugi.  Ai vrea să îi dai o lecție, să țipi, să fugi departe de toți şi, cumva, să dispari fără prea multe explicații.
Ah, rănile astea. Te transformă, te schimbă, te fac mai puternic sau mai slab. Îți fac inima să bată mai puternic sau ticăie din ce în ce mai încet, abia daca o mai auzi. Dragul meu, te rog, nu lăsa ca durerea să îți întunece sufletul. E adevărat, ai atâtea motive să urăşti. Dar, zi-mi, de ce florile îsi răspândesc parfumul mai dulce atunci când plouă? De ce lumina e mai strălucitoare atunci când apare după nori negri? Nu lăsa ca durerea să îți întunece inima, ci las-o să îți planteze dragoste, căci doar prin ea ți se vor vindeca rănile complet. Dragostea este pansamentul, dar ura mereu îți va desface cicatricea. Ura si răzbunarea nu vor rezolva nimic. Nu planta în inima celui care te-a rănit mânie, ci iubire. Uneori, persoanele care nu merită dragostea au cea mai mare nevoie de ea. Nu o păstra doar pentru tine, ci revars-o.
Ah, rănile astea. Dar şi dragostea... Ce măreață e dragostea!

Un comentariu:

 1. Da. Ai foarte mare dreptate! Aşa este!
  Frumos spus!
  Ai vrea uneori să fugi...să nu mai priveşti durerea, suferința...dar nu poți. Tot ce poți să faci este să lupți cu tot setul vieții. Cu tot ce îți oferă viața.
  Fericirea fiecărui om a costat mult. După un zâmbet, se ascund multe lacrimi. Cei care au tot ce își doresc au muncit, au depus suflet în ceea ce au făcut. Au crezut în puterile lor.
  Dragostea care pare perfectă a cedat mult și a riscat la fel. Acolo unde există multă iubire s-a suferit. Pentru că nu există iubire fără compromisuri și încercări. Cei care se iubesc, au știut să se aventureze în această nebunie, nu avut limite, nu le-a fost frică de sentimente. Împlinirea sufletească și victoriile au învins primejdeii, au ținut piept furtunilor și au escaladat muntele vieții cu dârzenie.

  RăspundețiȘtergere