luni, 27 noiembrie 2017

Draga mea, lucrează in timp ce aştepți

Poveştile de dragoste sunt frumoase. Ne
place să le citim, ne place să visăm cu ochii deschişi la acest capitol şi am vrea, uneori, să îl şi grăbim. Am vrea să fie scris frumos, minunat, dar repede. Am vrea multe detalii, dar fără efort.
Şi, după cum bine ştii, dacă nu te ostenești, nu iubești.
Draga mea, oricât ti-ai dori o poveste scrisă de Dumnezeu, oricât ai planifica in mintea ta scenariul, lucrează pentru Dumnezeu în timp ce aştepți. Fii o fată care este plină de lumină şi dragoste, fii o fată care coboară lângă cei deznădăjduiți. Nu trebuie să fii elegantă doar in exterior. Adevărata delicatețe vine dintr-o inimă care caută mereu binele şi frumosul, care apără Adevărul, decența şi bunul-gust.
Mi-am adus aminte zilele trecute de câteva versete din Proverbe 24:

"Am trecut pe lângă ogorul unui leneş si pe lângă via unui om fără minte. Şi era numai spini, acoperit de mărăcini şi zidul de piatră era prăbușit."

Dumnezeu ți-a dat ceva de făcut. O lucrare cu copiii. Un mesaj de citit in biserică. O încurajare de spus unui om lipsit de credință. O mâncare caldă pentru cel nevoiaş. O mică afacere pe care o ai. Sau orice altceva. Tu ai o lucrare de făcut. Ai un dar primit de la Dumnezeu. Înainte de orice altceva, ai o vie. Că e in biserică, că e la scoală sau la serviciu, lucreaz-o. Nu lăsa ca spinii şi buruienile să o acopere. Nu lăsa ca un băiat să te oprească din slujire. Nu lăsa ca oamenii pe care Dumnezeu îi aduce in viața ta să plece fără o bucată din Cer. Visele nu prind viață doar gândindu-te, ci trecând la fapte. Ai un proiect care va avea impact pozitiv? Fă-l. Ai idei, ai un dar. Nu îți fie teamă, nu îți pune limite, căci Dumnezeu îți va da ce ai nevoie şi, într-o bună zi, mai mult decât ai fi sperat.
Draga mea, lucrează in timp ce îți aştepți alesul inimii. Fii o binecuvântare, iubeste şi dăruiește cu bucurie. Întărește zidurile care se clatină şi pune steagul acolo unde nu a mai fost pus. Fii o fată plină de credință, de putere şi de curaj şi Dumnezeu te va binecuvânta la timpul potrivit.

Un comentariu: