miercuri, 27 decembrie 2017

Anul acesta

Doamne, anul acesta a fost cu susul in
jos. A fost aşa cum nu mă aşteptam să fie. Am pierdut mult şi m-am lovit de multe stânci. Am căzut de multe ori şi am avut inima făcută bucățele. Nu am ştiut că port in mine atâtea lacrimi, nu am ştiut ce râuri am in inimă.
Doamne, anul acesta a fost anul renunțării. Au plecat atâția oameni din viața mea, nici măcar nu s-au întors ca să le fac cu mâna, dar măcar le-am scris in inimă ceva. E un lucru totusi, nu? Au plecat şi au crezut că nu ma doare, că o să îmi treacă cumva, in fond, toți trecem peste. Dar, nu s-au gândit la faptul că se duc cu o parte din mine şi că, undeva, rămâne o piesă lipsă.
Doamne, anul acesta am simțit dorul după oameni mai mult ca niciodată. Şi am descoperit cât de mult mă regăsesc in mare, in valurile şi in furtunile ei. E ceva sublim.
Doamne, îți mulțumesc pentru multele lecții învățate. Pentru rănile primite şi pentru florile crescute din ele. Pentru oamenii pe care mi i-ai dăruit, oamenii-îngeri eu aşa îi numesc. Au sosit când lumea mea se clătina.
Îți multumesc pentru treptele urcate, pentru văile in care m-ai aşezat. Pentru nopțile in care nu mă înțelegea nimeni, in afară de Tine, pentru zilele in care râdeam, dar Tu ştiai că e un râs acoperit de dureri. Pentru momentele de tăcere, pentru că abia acum am înțeles liniștea Ta. Pentru minunile făcute in taină, pentru credința care m-a ajutat să urc munții, pentru cei câțiva pași făcuți pe ape.
Doamne, îți mulțumesc pentru tot ce nu am înțeles încă, pentru apusurile pe care mi le-ai colorat aşa cum stii că îmi place, pentru cafeaua amară oferită zilnic dar Tu mereu o îndulceşti cu mult, mult zahăr. Îți multumesc pentru că m-ai
făcut să iubesc şi când nu se merita, că m-ai ajutat să lupt când mulți spuneau să mă opresc, să iert când altii radeau, aruncând cu pietre. Îți mulțumesc pentru binecuvântările primite printre picăturile de ploaie, pentru paşii care au umblat in suflet, pentru zilelele in care am fost o încurajare pentru cei din jur.
Doamne, Îți mulțumesc pentru fiecare durere pentru că, altfel, fără ele, nu eram aici.
Îți mulțumesc.

Un comentariu: