luni, 4 decembrie 2017

Doamne, stiu ca esti in control

Doamne, uneori mă întreb dacă mai eşti aici. Am inima făcută franjuri şi mă doare fiecare pas pe care îl fac. Uneori mă întreb dacă totul are vreun sens sau este o situaţie scăpată de sub control. Dacă Tu eşti Dumnezeu, mă întreb de ce ai ales să mă treci prin acest cuptor dacă Tu ştiai câte mă vor costa, de ce ai îngăduit aceste lucruri în viaţa mea. Crezi că sunt chiar atât de puternică încât să le duc pe toate? Ştiu că soluţia nu este să mă împovărez, soluţia este să las totul la Tine, dar nu pot da drumul anumitor lucruri şi îmi este frică de haosul pe care îl voi porni, plecând într-o altă direcţie, de una singură. Crede-mă, de atâtea ori am vrut să renunţ, dar nu ştiu ce a fost în capul meu de nu am făcut-o.
Doamne, dacă Tu vezi şi dacă auzi, scapă-mă de toată această durere insuportabilă şi fă lumină pentru că prea este beznă aici, aproape că o pot simţi, punând mâna. Mă doare şi nu mai merg bine, parcă aş fi ameţită şi nu găsesc nicio rezolvare şi m+am săturat să plutesc aiurea. Cred că am ajuns la mijlocul mării pentru că nu mai zăresc nicio limbă de pământ. Nu mă aşteptam la nimic din ce este acum, dar dacă aşa ai găsit Tu cu cale, ajută-mă să mă supun voii Tale. Nu aş vrea să mai înşeleg ceva, ci doar ajută-mă să înaintez şi să nu mai privesc nicicând în urma mea. nu vreau să îmi transform inima într-un stâlp de sare. Vreau să fie soare acum şi dacă Tu mai vrei să îl ţii încă o perioadă pitit după nori, dă-mi putere să cred că el străluceşte în continuare şi dă-mi credinţa să văd cerul senin dincolo de cenuşiul vremii de acum.
Doamne, nu înţeleg eu prea multe, dar ştiu că Tu eşti în control şi eşti chiar şi în furtună. Ştiu că poţi opri valurile oricând, dar până atunci ajută-mă să nu mă plâng şi să nu mai plâng. Ajută-mă să Îţi slujesc cu bucurie chiar şi în dureri, în tăcere şi în tot ce este frumos şi greu de înţeles. Ajută-mă să accept cu toată dragostea voia Ta, care este cea mai bună. Iartă-mi respingerea ei, sunt un biet om şi nu văd consecinţele. Iartă-mi răzvrătirea şi continuă să-mi ciopleşti fiinţa până voi fi aur curat. Dă la o parte zgura, noroiul, bolovanii şi repară crăpăturile.
Ştiu că Tu eşti Dumnezeul care vezi, care mă asculţi şi care îmi vindecă inima. Ştiu că eşti Dumnezeul care va răsplăti într-o bună zi şi eşti Dumnezeul care nu greşeşte vreodată, chiar dacă eu mai cred asta din când în când, ştiu că nimic nu este în zadar şi nici eu nu sunt pusă întâmplător, pentru o perioadă. pe acest pământ, ci ai un scop măreţ chiar prin durerea mea pictând un tablou în mii de culori. Ai un viitor şi o nădejde pentru mine. Da, eu am un viitor cu Tine, unul frumos şi luminat de Cer.
Îţi mulţumesc, Doamne, aşa ai găsit Tu cu cale.
Semnat, un suflet liber în Tine.
Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu