sâmbătă, 23 decembrie 2017

O noapte linistita

Este o noapte liniştită dar tu, cumva, te afli departe de acea linişte. Ai plecat demult in căutarea unei stele, ai auzit ceva de ea, dar te-ai rătăcit pe drum.
Este o noapte liniştită iar totul pare de netulburat şi plin de lumină. Ai crezut că supărările vor dispărea odată cu pâlpâirea jucăușă a beculețelor, ai crezut că veselia perioadei îți va stinge durerea din suflet, dar parcă totul e la fel.
Este o noapte liniştită, dar in inimă e tulburare. In depărtare se aud glasurile colindatorilor şi îi auzi cum cântă despre o stea care a luminat odată întreaga lume, dar nu ştii pe unde trebuie s-o apuci ca să ajungi la ea. Ți-ai ridicat privirea. Doamne, ce puzderie de lumini! Încotro să te îndrepți, pe unde să o iei şi unde trebuie să ajungi?
Demult, a fost aceeași noapte liniştită. Nişte păstori stăteau tăcuți, dar inimile aveau să spună multe. Multe frământări. Multe supărări, multe lacrimi pe care nu le puteau vărsa. Mai auzeai câte un glas care se ridica brusc in întuneric. Conversații simple, dar fără vreun sens. Probabil priveau spre cer, aşa ca tine şi îsi puneau întrebări in sinea lor. Brusc, in beznă, in noaptea aceea liniştit de apăsătoare apare o lumină. In mijlocul întunericului din inima lor, in mijlocul fricilor şi problemelor se naşte o dimineață. Se naşte o melodie cântată de primii colindători ai lumii, de îngeri.
Cred că eşti in căutarea unei stele, ca magii. Cauți întelepciunea, cauți soluții raționale, dar uiți că doar păstorii au avut parte de melodiile cereşti. Este nevoie de o inimă simplă pentru a auzi aceeași melodie pe care alții o caută in steaua tainică. Vrei să ajungi la iesle, dar drumul spre ea nu se face prin logică, ci prin credință. Păcat că te lași distras de Irodul tulburărilor. Sau de alte stele care te călăuzesc spre nicăieri.
Într-o noapte liniştită, Hristos S-a născut in auzul ușilor trântite cu nepăsare. Într-o noapte liniştită, magii şi păstorii, săracii şi bogații au realizat că omul este un fir de praf, indiferent de hainele purtate. Într-o noapte liniştită se pot întâmpla minunile, dacă ai credință. Într-o noapte liniştită, Hristos a murit, zguduind întreaga lume. Totuși, a venit şi o dimineață a învierii. Şi va mai fi o dimineață. De data aceasta, una veșnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu