joi, 14 decembrie 2017

Să nu renunți

Să visezi şi să nu renunți la a-ți împlini
scopul doar pentru că unii ți-au spus nu. Să nu te oprești din mers doar pentru că unii îți pun piedici. Să nu renunți la a fi bun chiar dacă oamenii din jur sunt răi şi nemiloși. Şi dacă unii aruncă gunoaie, tu să răspândești parfumul lui Dumnezeu. Ce, nu stiai că are unul? Dragul meu, atunci când răspunzi urii cu dragoste, vorbelor veninoase cu blândețe, nedreptății cu iertare, îngrijorării cu credință, fricii cu putere, atunci tu raspandesti parfumul Lui, iar ceilalți vor face diferența. Dacă răspunzi rănilor inimii cu Hristos, atunci eşti un om liber.
Să nu renunți la a fi om. Si ce dacă râd de tine? Ei nu au viziunea ta şi nici nu simt aşa cum simți tu. Să nu renunți la a ridica pe cel căzut de şapte ori, să nu îi spui că a opta oară nu îl mai ajuți. Pe tine Dumnezeu te-a ridicat poate de o sută de ori şi o va mai face mereu, aşa că nici tu să nu pui limite. Să nu renunți la a cânta chiar şi in lacrimi pentru că melodia speranței va aduce victoria.
Să nu renunți la a avea credință. Chiar şi atunci când toți îți spun că nu se mai poate. Chiar şi atunci când trebuie să lupți singur, fără să te mai susțină cineva. Stii, credința te pune să cobori in Vale pentru a iesi din ea cu mai multă înțelepciune şi cu mai multă putere.
Mergi înainte, privind in jurul tău şi ajuntând pe cei aflați in nevoie. Mergi inainte, fii un hoț şi fură tristețea din inimile oamenilor. Să ai râuri de apă vie in inimă, chiar dacă ceilalți vor să fie pustiu. Mergi înainte şi fii om.

3 comentarii:

  1. Si acum, scoate-l pe Dumnezeu din ecuatie, continuind insa sa fii om, exact asa cum zice in articol. Ar fi un pas chiar in plus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o perioada in care L-am scos pe Dumnezeu din ecuatie si am fost un om gol.

      Ștergere