vineri, 9 februarie 2018

Ajunge zilei necazul ei

Trage aer adânc in piept. Închide ochii.
Expiră. Respiră ușor. S-a încheiat o zi. Încă una. Da, încă una. Sunt probleme. Unele au rămas la fel, altele s-au agravat. Oricât dai cu mâna, oricât ai vrea să le ştergi, rămân acolo, neschimbate. Ai plâns şi poate încă o mai faci. Te doare. Poate mai tare decât înainte. Poate nu poți trece peste. Poate îți spui că e ceva greşit la tine. Nu, nu îți găseşti locul, nu găseşti sensul, nu simți nimic bun. Te concentrezi pe partea urâtă a lucrurilor. Simți că nu eşti suficient de.
Ce viață. E grea, nu? E ca marea. Frumoasă şi sărată. Agitată şi calmă. Când crezi că deasupra e linişte, in adâncul ei e un curent puternic care nu te lasă să înoți.
Mai stai cu ochii închişi şi ascultă-ți inima cum bate. Încă bate. Ai spus de atâtea ori că simți că mori. Că nu vei trece peste de data aceasta. Că nimic nu mai poate fi schimbat la tine. Dar uită-te aici. Ai ajuns la finalul acestei zile. Prin pași mici, dar siguri, eşti unde trebuie să fii. Nu mă crezi? Nu? Păi ştii de ce? L-ai pierdut pe Hristos in mijlocul îndoielii. Crezi că eşti părăsit in tumultul greutăților. Dar nu eşti,  ci doar ai pus frica pe primul loc. Hristos e chemat, dar nu pentru ajutor, ci pentru interogări. De ce tu şi nu ăla care lucrează puțin pentru El? De ce problema asta şi nu altceva mai ușor?
Credința nu înseamnă doar imposibilul făcut posibil. Credința, in primul rând, înseamnă să alegi să mergi cu Dumnezeu, chiar dacă nu stii pe unde îți vor fi paşii duşi. Înseamnă să pui voia Lui mai presus de a ta, chiar dacă nu înțelegi de ce. Înseamnă mulțumire pentru ajutorul care vine, chiar dacă nu acum. Problemele pot fi la fel pentru moment, situațiile pot rămâne neschimbate deocamdată, dar trebuie să fii sigur de un singur lucru: Dumnezeu este cu tine. El chiar este cu tine şi are un plan extraordinar. Şi ştii ce contează cel mai mult? Nu schimbarea situațiilor, ci schimbarea inimii tale. Asta e esența încercărilor. Dumnezeu chiar este stânca ta in momentul de față? Când e ușor in viață, e floare la ureche să afirmi asta. Dar acum, in greu, acum când totul îți stă împotrivă, când cei apropiați nu te pot ajuta, când oamenii in care te încredeai pleacă, poți spune "Doamne, mulțumesc pentru răul din viață, căci ştiu că Tu il vei preschimba in bine. Poate nu când vreau eu, dar am credință in Tine" ?
Aici arăți cât ai crescut.
Trage aer adânc in piept. Închide ochii. Expiră. Respiră ușor. Nu te tulbura. Primeşte pacea lui Dumnezeu. Deschide-ți inima înaintea Lui şi asteaptă in tăcere ajutorul Său.

2 comentarii:

  1. Foarte adevarat si bine spus, cand am citit acest text doua versete mi au venit in minte "Ieremia 2:23, Isaia 51:1", este timpul sa fim multumitori. Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere