sâmbătă, 3 februarie 2018

Nu sunt o drăguță

Nu sunt o drăguță. Nu vreau să stau
toată ziua zâmbind şi spunând că totul merge lin in viață, chiar dacă realitatea este cu totul alta. Da, plâng. Da, mă îndoiesc. Da, nu cred. Eu nu pricep cum pot sta unele persoane cu zâmbetul până la urechi toată ziua şi apoi mai spun că cei care nu fac la fel clar nu au o relație strânsă cu Dumnezeu, altfel ai fi fericit toată viața, indiferent de circumstanțe. Ei, acum spune-mi cum ai putea zâmbi cu toți dinții in fața morții. Sau in fața impasului. In fața bolii. Da, înțeleg că scrie acolo "veselă să îți fie inima pe vecie". Dar este o bucurie diferită. O bucurie simțită cu totul altfel in suferință. Şi da, poate nu zâmbesc şi poate plâng mult şi poate nu vreau să mă prefac. Ce rost are să zâmbesc când in inimă numai bucurie şi pace nu-s?
Nu sunt o drăguță. Nu caut acceptarea celor din jur. Nu mă modelez după cum vrea fiecare, doar pentru că spun nişte lucruri deranjante pentru unii şi încurajatoare pentru alții. Da, spun păcatului păcat. Nu, nu te trag de mânecă pentru ce faci, nu arăt cu degetul, nu e treaba mea. Dar nici nu vreau să fiu fără o coloană vertebrală. Să accept nişte chestii doar ca să nu spună că sunt îngustă. Demodată. "Hai fată, chiar aşa? Fii şi tu mai altfel, vrei să spună că pocăiții nu sunt distractivi?" Eu nu spun că trebuie să fiu cu gura pe ei, dar nici bufon. Nu, mulțumesc.
Nu sunt o drăguță. Nu caut atenția nimănui. Dacă trebuie să urc singură muntele, atunci voi face asta. Dacă trebuie să stau singură in picioare când toți sunt in genunchi, atunci o voi face. Da, îmi place să fiu oaia neagră din poveste. Oile negre mereu au avut cele mai frumoase lecții de învățat. Am observat in Biblie asta, nu inventez nimic.
Nu sunt o drăguță. Nu umblu cu zăhărelul pentru a te impresiona. Sunt şi amară şi dulce. Spun ce consider, nu ce ar vrea alții să audă.
Exprimă-te. Vorbește. Stai drept, chiar dacă mulți vor să te îndoaie. Nu fi drăguț, nu mereu. Fii ce ştii că trebuie să fii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu