marți, 10 iulie 2018

Inimă, haide


Dragă inimă, nu te teme și nu te mai gândi 
la cum se va rezolva totul. Știu, este aproape imposibil să nu o faci, dar am spus "aproape". Pentru că da, este posibil. Nu te mai stresa cu ce nu poți schimba, nu te băga acolo unde știi că nu poți să duci. Știu că îți place să te bagi peste tot, dar unele lucruri nu sunt pentru tine și îți vor face rău, chiar dacă tu crezi că va fi bine mai încolo.
Dragă inimă, nu mai plânge. Uite, hai să mâncăm ciocolata aceea buuuună și hai să privim cerul și ne liniștim. Lasă-mă să îți aud bătăile, lasă-mă să simt cum pompezi viața în mine atunci când cred că lumea se dărâmă. Nu, stai liniștită, nu te agita, nu se dărâmă de tot. Pică doar ce trebuie.
Dragă inimă, hai să oferim mai mult data viitoare. Uite, eu știu ce gândești acum, vrei să îmi spui că sunt nebună. Tocmai ce ți-ai dat jos bandajele și viața a căpătat din nou culoare, dar data viitoare oferim mai mult, da? Promiți?
Dragă inimă, eu știu că uneori te saturi să faci binele. Dar hai să continuăm să facem asta, vom fi cele mai câștigate. Hai să dăm tot ce putem ca la finalul zilei să adunăm în cufărul acela sufletele pe care le-am făcut să zâmbească. Nu, nu te lua după cei care spun că nu se merită. Nu, nici să nu-i asculți. Daaaa, sunt sigură că facem ce trebuie. De ce nu ai încredere? Nu vorbesc doar prostii.
Dragă inimă, să îți aduci aminte să sari în bălți atunci când plouă, nu doar să plângi când e vremea urâtă afară. Să fii curcubeul în norul altora, să fii o încurajare pentru cel căzut, un motiv pentru a lupta din nou atunci când alții voiau să renunțe.
Dragă inimă, să nu uiți că va fi bine. Ne facem un ceai de fructe de pădure, ne luăm o pătură și ne aruncăm în stele. Până dimineață nu ne mai întoarcem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu